Vujanović: Države Mediterana imaju prostor za saradnje

On je naglasio da se na Kran Montana Forumu posebno afirmisala potreba saradnje u turizmu
3 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.06.2014. 17:11h

Države Mediterana imaju prostor za saradnju u svim oblastima, a to je šansa da se povežu i afirmišu svoju bliskost, ocijenio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

On je kazao da je na Kran Montana Forumu u Maroku, koji je bio posvećen vrijednostima Mediterana i rješavanju izazova sa kojim se taj region suočava, afirmisao državnu politiku u dobrosusjedskim odnosima, partnerstvu u regionu i poruku da se sva otvorena pitanja rješavaju političkim sredstvima.

Vujanović je ocijenio da države Mediterana imaju prostor saradnje u svim oblastima.

On je naglasio da se na Kran Montana Forumu posebno afirmisala potreba saradnje u turizmu, koji Mediteranu nudi mogućnost korišćenja izuzetnih prirodnih ljepota i kulturne baštine, koja pokazuje da je to prostor velikih civilizacija čovječanstva.

"I u svim ostalim oblastima postoji mogućnost široke saradnje i tu mogućnost treba iskoristiti - u trgovini, u poljoprivredi, u proizvodnji zdrave hrane. Sve su to šanse da se države Mediterana povežu i da afirmišu svoju bliskost", rekao je Vujanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naglasio da je Forum bio još jedna prilika promocije državne politike Crne Gore i njene pune spremnosti za partnerstvo u okviru Mediterana.

Bonus video: