Vujanović najpopularniji političar

Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić je pet mjeseci držao primat u istraživanjima, koji je preuzeo nakon predsjedničkih izbora
74 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2013. 18:41h

Nakon pet mjeseci, predsjednik države Filip Vujanović ponovo je najpopularniji političar u Crnoj Gori, pokazalo je istraživanje TV Vijesti i Ipsos stratedžik marketing, koje je od 7. do 16. septembra, urađeno na reprezentativnom uzorku od 1.009 ispitanika.

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić je na drugoj poziciji po pozitivnim ocjenama i nastavlja se njegov blagi pad, jer, kako je pokazalo istraživanje sada ima nešto više negativnih a manje pozitivnih ocjena.

Lekić je pet mjeseci držao primat u istraživanjima, koji je preuzeo nakon predsjedničkih izbora.

Na trećem mjestu po pozitivnim ocjenama je lider DPS-a i premijer Milo Đukanović, koji bilježi blagi rast, dovoljan da istisne koalicionog partnera, lidera SDP-a Ranka Krivokapića, na četvrtu poziciju.

"Iako Đukanović i dalje oštro dijeli javnost, iako nije uspio da progura svoj rebalans budžeta u parlamentu gdje je dobio svojevrsni šamar od SDP-a, iako su se u posljednje vrijeme pojavile nove afere, njegova popularnost je čak porasla", pokazalo je istraživanje.

Na petom mjestu po pozitivnim ocjenama je lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović. On bilježi pad u odnosu na jul, zbog rasta negativnih i pada pozitivnih ocjena.

Među političarima sa najviše negativnih ocjena prednjači lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević. Na pad njegovog rejtinga, kako je pokazalo istraživanje, uticala je javna polemika sa vrhom Srpske napredne stranke, odbnosno sa najpopularnijim srpskim političarem Aleksandrom Vučićem.

Visok broj negativnih mišljenja ima i Medojevićev koalicioni partner, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, s tim što je njemu rejting blago porastao, zbog nešto više pozitivnih ocjena.

Iza njih po broju negativnih ocjena je lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić, kome je rejting nešto slabiji nego u julu.

Galerija

Bonus video: