Vujanović: Niko iz Srbije ne ugrožava suverenitet Crne Gore

On je, gostujući u emisiji Između dvije vatre, Televizije B92, kazao da Srbija i Crna Gora imaju dobru ugovornu bazu
0 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: 24sata.hr
Filip Vujanović, Foto: 24sata.hr
Ažurirano: 28.03.2012. 19:30h

Niko iz Srbije i iz aktuelne srpske vlasti ne ugrožava nezavisnost Crne Gore, niti postojeći partnerski odnos dvije zemlje, ocijenio je crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

On je, gostujući u emisiji Između dvije vatre, Televizije B92, kazao da Srbija i Crna Gora imaju dobru ugovornu bazu, i da je njegova komunikacija sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem isto tako dobra i konstruktivna.

Upitan da prokomentariše izjavu savjetnik predsjednika Skupštine, Andreja Nikolaidisa, da je šteta što eksploziv u dvorani Borik, na proslavi 20. godina od stvaranja Republike Srpske, nije aktiviran, Vujanović je rekao da je njegov odnos prema tom slučaju poznat.

„Izražen je preko Ministarstva vanjskih poslova koje se ogradilo od tog stava, i odmah naglasilo da Nikolaidisov stav ne predstavlja zvaničnu politiku Crne Gore i da nije stav službene politike Crne Gore. Ja se od tog teksta i zvanično ograđujem“, naveo je on

Na pitanje da li su evrointegracije Crne Gore u pat-poziciji, jer Evropska unija traži ustavne promjene u oblasti pravosuđa, Vujanović je rekao da su evropske integracije prioritet Crne Gore.

Prema njegovim riječima, decembarske poruke iz Evrope bile su dobre, i ocijenjeno je da je Crna Gora, u normativnom i operativnom smislu, postigla dobre rezultate.

„U Crnoj Gori sada se svi slažu da se ne treba zaustaviti na evropskim integracijama. Napravićemo korist i za druge zemlje u okruženju, i za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu“, kazao je on i dodao da je Crna Gora ispunila i sve standarde kad je u pitanju NATO, i da prema alijansi nema nikakvih usporavanja, što su potvrdili i njeni zvaničnici.

Bonus video: