Vujanović odlikovao Tripa Schuberta

Vujanović će uručiti orden 3. aprila, u 11.30 časova, u rezidenciji na Cetinju
0 komentar(a)
Tripo Schubert, Foto: Tamara Pollak, Ured Predsjedništva
Tripo Schubert, Foto: Tamara Pollak, Ured Predsjedništva
Ažurirano: 02.04.2012. 20:28h

Na predlog Nacionalne zajednice Crnogoraca Hrvatske, a uz podršku Zajednice udruga dragovoljaca domovinskog rata Hrvatske i Bokeljske mornarice 809 Kotor, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović odlikovao je Hrvatsko građansko društvo Crne Gore - Kotor i njegovog prvog predsjednika Tripa Schuberta Ordenom crnogorske zastave III reda, saopšteno je iz HGDCG.

Vujanović će uručiti orden 3. aprila, u 11.30 časova, u rezidenciji na Cetinju.

U saopštenju se kaže da su rijetka društva u Crnoj Gori koja su za deset godina svog rada postigla takve rezultate kakve je postiglo Hrvatsko građansko društvo Crne Gore, koje je formirano 23. juna 2001.

“Formiranjem Društva postavljena su tri osnovna cilja - očuvanje identiteta hrvatske populacije u Crnoj Gori, promocija i prezentacija kulturnog nasljeđa i obnova tradicijskih posebnosti i gradnja mostova povjerenja, saradnje i prijateljstva između Crne Gore i Republike Hrvatske.

U prethodnom periodu sva tri osnovna cilja su u potpunosti ostvarena, a zbog svih ovih i mnogih drugih aktivnosti, Društvo je dobilo nagradu Opštine Kotor ’21. novembar’, a njegovi čelnici odlikovani od predsjednika Mesića i Josipovića”, piše u saopštenju.

Bonus video: