Vujanović primio akreditive tri ambsadora

“Naglasio je posebnu vrijednost uspostavljanja avio linije sa Izraelom koja je već pokazala vrijednost i široko interesovanje turista iz Izraela da posjete Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.
3 komentar(a)
Ažurirano: 13.09.2016. 12:17h

Crnogorski predsjednik, Filip Vujanović, primio je u utorak akreditivna pisma novoimenovanih, izvanrednih i opunomoćenih ambasadora Izraela, Švajcarske i Meksika koju će tu dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da je zadovoljan dosadašnjim uspjesima u ekonomskoj saradnji sa Izraelom.

On je naveo da je uvjeren da postoji širok prostor za njeno unapređenje i da je zajednički interes da se taj prostor iskori.

“Naglasio je posebnu vrijednost uspostavljanja avio linije sa Izraelom koja je već pokazala vrijednost i široko interesovanje turista iz Izraela da posjete Crnu Goru”, kaže se u saopštenju.

Ambasadorka Izraela, Alone Fišer-Kam, poručila je da će njena misija biti posvećena daljem unapređenju odnosa dvije države.

Kako je rekla, uvjerena je da dosadašnja iskustva preporučuju i garantuju još bolju saradnju.

Naglasila je da resursi Crne Gore daju široku mogućnost partnerstva koju treba zajednički iskoristiti.

Vujanović je, kako je saopšteno, istakao dobru saradnju Crne Gore sa Švajcarskom u brojnim oblastima, navodeći da poštuje snažan doprinos te države u procesu uništavanja viška naoružanja i municije u Crnoj Gori u okviru programa koji je gotovo u cjelini završen.

“Konstatovao je da je uspjeh kompanije ORASCOM u projektima Luštice i Mamule snažan pokazatelj valorizacije resursa našeg turizma na najvišem nivou i dobar primjer ulaganja za druge kompanije u ovoj oblasti”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Švajcarske, Filippe Guex je, ističući dobre političke odnose dvije države, saopštio svoju odlučnost da doprinese njihovom unapređenju u svim oblastima, čemu će biti posvećena njegova diplomatska misija.

Vujanović je ocijenio da je neophodno obezbijediti ugovornu bazu između Crne Gore i Meksika, imajući u vidu tradiciju dobrih odnosa dvije države i mogućnosti saradnje.

“Bilo bi korisno da se organizuju biznis Forumi na kojima će se razmijeniti informacije i sagledati mogućnosti saradnje”, smatra Vujanović.

Ambasador Meksika, Marco Antonio Garcia Blanco, saopštio je da je spreman da svoju diplomatsku misiju kroz intezivne aktivnosti posveti unapređenju odnosa dvije države.

Bonus video: