Vujanović ugostio Pinga: Odlična saradnja sa Kinom - Vijesti.me
DOPRINOS PARLAMENTARNOJ SARADNJI

Vujanović ugostio Pinga: Odlična saradnja sa Kinom

Filip Vujanović, Zhang Ping
Filip Vujanović, Zhang Ping (Foto: Gov.me)

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je večeras potpredsjednika Stalnog komiteta Svekineskog Narodnog Kongresa Zhang Pinga sa delegacijom, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Vujanović je ocijenio da je posjeta Svekineskog Narodnog Kongresa doprinos parlamentarnoj saradnji koja je važan dio državne saradnje.

On je iskazao posebno zadovoljstvo posjetom Kini, u avgustu ove godine, i otvorenim i konstruktivnim sastankom sa predsjednikom Kine Xi Jinpingom, na kome je potvrđena tradicionalna bliskost dvije države, sa jasnom mogućnošću proširenja ekonomske saradnje.

"Činjenica da je Kina izgradila četiri broda za našu flotu i da su njene kompanije graditelji autoputa “Smokovac – Uvač – Mateševo” u okviru autoputa Bar – Boljari, kao i da je EXIT banka to finansirala po jako povoljnim uslovima potvrđuje kvalitet te saradnje", navodi se u saopštenju.

Zhang Ping je prenio visoku ocjenu predsjednika Kine Xi Jinpinga nedavnim sastankom sa predsjednikom Vujanovićem, kao i spremnost da u okviru parlamentarne saradnje doprinesu ukupnom razvoju odnosa dvije države. Takođe je, kako je saopšteno, ocijenio da je Crna Gora dobar primjer regiona i apsolutno dobar partner u saradnji Kine sa zemljama Centralne i Jugoistočne Evrope.