Vujanović: Unaprijediti sadržajnu saradnju sa Kinom

Predsjednik je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intezivnim odnosima u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije u kojoj je nesumnjivo najvrijedniji projekat izgradnja autoputa od Podgorice do Mateševa
4 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Filip Vujanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 25.09.2017. 18:30h

Odnosi Crne Gore i Kine sadržajni su i intezivni, a saradnju je moguće unaprijediti u nekoliko oblasti, ocijenjeno je tokom sastanka crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića sa potpredsjednikom Svekineskog narodnog političkog savjetodavnog kongresa, Peihua Ma.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, iskazao zadovoljstvo sadržajnim i intezivnim odnosima u svim oblastima, posebno u sferi ekonomije u kojoj je nesumnjivo najvrijedniji projekat izgradnja autoputa od Podgorice do Mateševa.

„Konstatovao je da postoji mogućnost unapređenja saradnje i u ostalim oblastima ekonomije, ali i u zdravstvu, nauci, obrazovanju, kulturi gdje već imamo vrijedne rezultate saradnje“, kaže se u saopštenju.

Crna Gora će, kako se navodi, biti odgovoran partner projekta 16+1 kojim se otvorio novi prostor saradnje Kine i država Centralne i Jugoistočne Evrope, a kroz koji se iskazao novi model saradnje sa Kinom.

Peihua Ma je, kako je saopštio, zadovoljan posjetom Crnoj Gori, ocjenjujući važnim da se neposredno uvjerio da se izgradnja autoputa od Podgorice do Mateševa realizuje planiranom dinamikom uz visok kvalitet i izvjesnost završetak u projektovanom roku.

„Takođe je ocijenio da postoji mogućnost saradnje u poljoprivredi, pomorstvu i turizmu i da, kao i u ostalim oblastima, treba uložiti zajendički napor kako bi se taj prostor saradnje iskoristio“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: