Vujošević: Rakčević i URA spremni da idu ruku pod ruku sa osumnjičenima za državni udar

"Nažalost, Rakčevića i ostale predstavnike URA-e, građani Podgorice i Crne Gore vrlo dobro poznaju i pamte, jer gdje god se okrenu oko sebe vide njihove mlinove, hotele, zgrade, parcele, vinograde i želju za monopolom da samo oni grade"
81 pregleda 15 komentar(a)
Nenad Vujošević, Foto: Facebook
Nenad Vujošević, Foto: Facebook
Ažurirano: 24.06.2017. 13:53h

Na nesreću odbornika Luke Rakčevića i njegovih partijskih kolega, u kolektivnoj paranoji ne žive građani koji vrlo dobro poznaju Rakčevića i njegove partijske kolege još iz vremena kada su bili nosioci odgovornih funkcija u državnim organima i kada su, doživljavljavajući politiku isključivo kao biznis, svoje položaje koristili jedino za jačanje vlastitih poslovnih aranžmana i ukrupnjivanje sopstvenog kapitala, saopštio je danas Nenad Vujošević, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada.

On je reagovao povodom jučerašnjeg saopštenja Rakčevića u kome je on rekao da "DPS živi u paranoji, jer misli da ih narod prati."

"Odbornik Rakčević uporno priziva kolektivnu paranoju, ne bi li građane ubijedio da su on i članovi njegove političke partije „dobročinitelji“ koji su zadužili građane. Zbog toga g. Rakčević, po ko zna koji put, u svom već prepoznatljivom maniru, u nedostatku argumenata stvara zaglušujuću buku. Prazna kanta najglasnije odzvanja. Nažalost, Rakčevića i ostale predstavnike URA-e, građani Podgorice i Crne Gore vrlo dobro poznaju i pamte, jer gdje god se okrenu oko sebe vide njihove mlinove, hotele, zgrade, parcele, vinograde i želju za monopolom da samo oni grade. Dakle, jedino oko čega se građani Podgorice slažu sa odbornikom Rakčevićem je da su istaknuti članovi njegove partije stvorili "vrijedno nasljeđe", posebno u periodu kada su aktivno učestvovali u vlasti na državnom nivou. Svima je jasno da bi oni tako i nastavili kad bi, nekim čudom, zaista zavladala kolektivna paranoja koju Rakčević toliko emotivno želi, ne bi li dobili priliku da upravljaju Podgoricom. Zbog toga su spremni da urade ama baš sve, pa čak i da idu ruku pod ruku sa osumnjičenima za državni udar, za koji već postoji veliki broj sporazuma o priznanju krivice. O takvoj ljubavi prema Podgorici, Rakčević priča i navodno brani građane Podgorce tako što bi malo da izaziva državne udare, a malo da uvećava svoje "vrijedno nasljeđe" ucrtavanjem stambeno-poslovnih objekata samo na svojoj imovini. Na ostalim neka raste trava. To je njegova osnovna politička vizija i mjera razvoja Podgorice", istakao je Vujošević.

On je dodao da je Rakčević u, kako je istakao, poetskom saopštenju o svom dobročinstvu i nezahvalnosti Podgoričana koji to ne znaju da cijene na izborima, pokušao i da se ogrebe za koji politički poen pominjući velike industrijske kolektive iz perioda socijalizma.

"Pa i to nekako sa žalom što sve to nije pripalo njemu, jer valjda bi trebalo, kad su već jednom isplaćeni za ono što su navodno poklonili, pa sad opet traže da im se plati. "Vrijedno nasljeđe" odbornika Rakčevića i njegovih partijskih kolega izgleda je postalo premalo. Zato se odbornik Luka pravi nezvanen kada su u pitanju procedure oko donošenja prostorno-planskih dokumenata. Pravi se neznaven i kada je u pitanju činjenica da je pokrenuta dopuna planskog dokumenta za Blok V već počela i da će se tokom tog postupka se preispitati važeća planska rješenja u cilju što kvalitetnije valorizacije prostora. Zbog toga je svo ovo politikanstvo odbornika Rakčevića bilo nepotrebno svima osim njemu, u pokušaju da iskamči poltičke poene i prekraja grad po mjeri porodice", zaključio je Vujošević.

Bonus video: