Vujošević: Rakčević nastavlja da populistički plasira netačne, neprovjerene i nestručne informacije

"odbornik Rakčević je, osim neistine, pokazao i osnovno nepoznavanje funkcionisanja lokalne uprave, kao i potrebne legislative, što je i bolja opcija u odnosu na onu u koji mnogi sumnjaju a to je da Rakčević lobira protiv svih razvojnih projekata, osim onih koje grade građevinski lobi iz URA", rekao je između ostalog Vujošević
282 pregleda 15 komentar(a)
Nenad Vujošević, Foto: Facebook.com
Nenad Vujošević, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 23.01.2018. 18:26h

Jednako kao što je prevario građane oko inicijative za brisanje solitera Milenijum iz planske dokumentacije, ili kad je pričao neistine o broju zaposlenih u Glavnom gradu, Luka Rakčević nastavlja da populistički plasira netačne, neprovjerene i nestručne informacije, uporno izbjegavajući da odgovori javnosti na pitanje da li će pokrenuti inicijativu za brisanje poslovno-stambenog kompleksa Šajo grupe iz Bloka, kao što je to za soliter Milenijum, ili će potvrditi sumnje onih koji kažu da mladi Rakčević koristi odborničku poziciju da bi rušio konkurenciju svom partijskom šefu, poznatom graditelju koji za parkove, opere i pozorišta ne mari dok betonira ne samo Podgoricu, već i primorje, saopštio je danas Nenad Vujošević, odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada.

On je ragovao na izjavu odbornik u Skupštini Glavnog grada i predsjednika podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA, Luke Rakčevića koji je kazao da je "plan za kasarnu "Morača" mimo zakona".

"Prvo, nije tačno da je bilo kašnjenja u izradi Nacrta plana, naprotiv, Nacrt je završen prije roka. Rok je bio 07.04. 2017. a Nacrt je dostavljen 31. marta 2017. godine, dakle, prije roka. Nakon toga, slijedi procedura koja podrazumijeva da Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora, po predaji Nacrta, plan proslijedi Komisiji za ocjenu i pregled planskog dokumenta, nakon čega je isti 08.06.2017. godine upućen u Ministarstvo održivog razvoja i turizma na mišljenje. Radi se o zakonom predviđenoj proceduri, koju bi jedan odbornik morao da zna", istakao je Vujošević.

On je dodao da je nakon ocjene i pregleda Savjeta za reviziju planskog dokumenta, Ministarstvo dalo pozitivno mišljenje na Nacrt planskog dokumenta 11.01.2018. godine nakon čega je isti upućen na Javnu raspravu.

"Iz svega navedenog je očigledno da Zakon o javnim nabavkama,niti odredbe ovog zakona, nisu prekršene. Osim toga, ukoliko dođe do kašnjenja u izradi planskog dokumenta, ugovorom o izradi su definisane kaznene odredbe. Dakle, odbornik Rakčević je, osim neistine, pokazao i osnovno nepoznavanje funkcionisanja lokalne uprave, kao i potrebne legislative, što je i bolja opcija u odnosu na onu u koji mnogi sumnjaju a to je da Rakčević lobira protiv svih razvojnih projekata, osim onih koje grade građevinski lobi iz URA. Što se tiče kulturnih sadržaja, da podsjetimo Rakčevića da ljetnja pozornica već postoji, kao i Crnogorsko narodno pozorište, Gradsko pozorište, KIC Budo Tomović, da se gradi nova zgrada Gradskog pozorišta, da Podgorici postoji JU Muzeji i galerije...", kazao je Vujošević.

Bonus video: