Vujošević: Tiranska politika manipulatora iz DPS-a

On je dodao da je osjećao potrebu da bude na sastanku i bio spreman da postavi neka pitanja Gvozdenoviću.
144 pregleda 1 komentar(a)
Bar, Foto: Anto Baković
Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 14.10.2016. 11:41h

Pomoćnik Sekretara za ekonomiju i finansije Opštine Bar po Leks specijalisu Savo Vujošević kazao je da kao i mnogo puta do sada, a svjedoci su sami građani Bara i Crne Gore, manipulatori iz DPS-a iznose razne neistine.

On je reagovao na navode barskog DPS-a koji je odbacio njegove ranije izjave o pritscima ministra Branimira Gvozdenovića na radnike lokalne uprave.

"Naime tvrdnje manipulatora vladajuće DPS povodom mog reagovanja a u vezi gostovanja ministra Gozdenovića nisu manipulacija i zloupotreba medija u predizborne svrhe već čista istina. Onaj ko vrijeđa zdrav razum zaposlenih u Opštini Bar i ne samo njih nego i zdrav razum građana Bara i Crne Gore jesu manipulatori iz DPS-a koji pokušavaju da odbrane što se ne može braniti pred poštenim i časnim građanima Bara i Crne Gore. Manipulatori izbjegavaju da kažu samo jednu istinu a to je da su zaposlene zvali na sastanak ne politički već samo kao sastanak zaposlenih u lokalnoj upravi sa ministrom Gvozdenovićem. Bio sam prisutan pored jednog zaposlenog kada ga je zvao njegov nadležni da dođe na sastanak 12.10.2016.godine u 16 časova u sali SO Bar, u toku razgovora zaposleni je pitao da li je to partijski sastanak i dobio je odgovor da to nije partijski sastanak, što mi je sam i potvrdio poslije razgovora, po tom pitanju sam pitao i druge zaposlene u opštini Bar, da li je to partijski sastanak ili samo razgovor sa zaposlenima u lokalnoj upravi i dobio odgovor da nije partijski sastanak", kazao je Vujošević.

On je dodao da je osjećao potrebu da bude na sastanku i bio spreman da postavi neka pitanja Gvozdenoviću.

"Međutim kada je ušao ministar Gvozdenović izjavio je da je došao kao pripadnik DPS-a i da razgovara sa pripadnicima DPS-a kako bi se podigla pozitivna energija kod članstva i simpatizera da bi ostvarili što bolji rezultat na izborima 16.10.2016.godine, i da oni koji nisu to odnosno ne podržavaju program nema potrebe da prisustvuju sastanku, to je istina. Kao kulturan i vaspitan nisam htio da remetim partijski skup DPS-a i izašao sam iz sale, jer da to nisam uradio možda bi ova priča imala drugi tok. Manipulatori iz DPS-a govore o nekakvom dijalogu što nema veze sa istinom, jer da je to izjavio ministar Gvozdenović ostao bih u sali da i njemu i nadležnima u lokalnoj upravi postavim neka pitanja ispred radnika lokalne uprave bez ikakvog mog vrpoljenja na stolici i bez nedostatka hrabrosti, koju Bogu hvala imam a o tome najbolje svjedoče moji istupi za govornicom SO Bar gdje sam kao odbornik ukazivao i ukazujem na kriminalno-korupcionaške afere manipulatora iz redova DPS-a.Takođe o mom radu a i radu manipulatora iz redova DPS-a govori i to da sam otkrio i javno prozvao predsjednika opštine koji dozvoljava da određeni radnici koji su zaposleni na neodređeno, godinama ne dolaze na posao a primaju platu, ili neke koji dolaze na posao, primaju platu, a nemaju nijedno rješenje ili dokument da su u radnom odnosu ili držanje i nezakonito postupanje prema radnicima koji nemaju rješen radni status godinama unazad, što dovoljno govori o manipulatorima iz DPS-a", kazao je Vujošević

On je dodao da o njegovom radu govore i dvije krivične prijave koje je podnio specijalnom državnom tužiocu protiv predsjednika Opštine Bar i nadležnih u lokalnoj upravi vezano za zapošljavanje "radnika odnosno neradnika, sumnjivih tendera, Maljevika i dr. "

"Kao kontrolor i čuvar zakona po "leks specijalisu" za ovih par mjeseci i pored mnogobrojnih opstrukcija od strane manipulatora iz DPS-a uradio sam koliko sam mogao za tako kratko vrijeme, a o tome neka sude zaposleni u lokalnoj upravi i građani Bara. Takođe mogu odgovorno da kažem da sam sa ovim ovlašćenjima bio od 2007. godine u Opštini Bar, danas ista ne bi bila zadužena preko 35 miliona evra, nego bi bila nezadužena opština sa nekoliko miliona evra na računima. Ona je mogla to biti i sa određenim ljudima iz DPS-a da se isti nisu vrpoljili u svojim foteljama i da su imali hrabrosti i smjelosti da se suprostave lopovima i manipulatorima iz sopstvenih redova. Nažalost politika manipulatora iz DPS-a je tiranska prema građanima Bara i Crne Gore što se vidi iz samog njihovog djelovanja svih ovih godina. Čuveni Petar Petrović Njegoš u Gorskom Vijencu je napisao: "vuk na ovcu svoje pravo ima, ka tirjanin na slaba čovjeka, al tirjanstvu stati nogom zavrat, dovesti ga k poznaniju prava to je dužnost ljudska najsvetija." Nadam se da će uz Božiju pomoć na izborima 16.10.2016.godine, većina građana Crne Gore dovesti k poznaniju prava tiransku politiku manipulatora iz DPS-a.", navodi se u saopštenju Vujoševića.

Bonus video: