Vujović: Čeka nas oštra kampanja, DPS računa na SDP u Podgorici

"Izbor Stijepovića je poruka DPS-a da oni žele saradnju sa SDP-om ako im bude trebalo"
48 komentar(a)
Zlatko Vujović, Foto: Privatna arhiva
Zlatko Vujović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 18.04.2014. 19:14h

Uoči lokalnih izbora čeka nas oštra predizborna kampanja u kojoj političke partije neće birati sredstva da dođu do cilja, smatra politički analitičar Zlatko Vujović.

Vujović smatra da će to naročito biti slučaj u Podgorici, gdje će se čuti najoštrije riječi.

"Nosioci liste neće biti toliko eksponirani u tim sukobima, ali će biti putem medijima ili putem drugih pojedinaca, u tim empatijama snažnih napada neće se birati sredstva", kazao je Vujović za RTCG.

Komentarišući izbor Dragana Bogojevića za nosioca liste koalicije SDP i Pozitivne, Vujović kaže da ni oni nisu sigurni da li je to pravi izbori, ali da su svjesni da je potrebno nešto promijeniti.

"Sam nastup i ono što možemo da čujemo u riječima Bogojevića govori o tome da možemo da govorimo o novom pristupu i odnosu političkim procesima u Crnoj Gori, što svakako predstavlja neki novitet", ocijenio Vujović.

Vujović je naveo da to što se Bogojević postavlja kao neko ko je spreman za saradnju i sa DPS-om može da predstavlja problem i utiče da se ospe dio birača.

Time što je DPS istakao Slavoljuba Stijepovića, ta partija uvećava koalicioni kapacitet i pokazuje da se ozbiljno računa na postizbornu koaliciju sa SDP, smatra Vujović.

"Izbor Stijepovića je poruka DPS-a da oni žele saradnju sa SDP-om ako im bude trebalo", poručio je direktor CEMI-a.

Vujović smatra da kandidat DF-a Miodrag Lekić ne može ponoviti rezultat sa predsjedničkih izbora.

"Ja lično vjerujem da je riječ o bespotrebnom trošenju Lekića i ova potez možda će poboljšati da u DF-u nemaju alternativu Lekiću, ali ga troše za neke naredne parlamentarne izbore. Ne može Lekić da se pojavi u svim mogućim ulogama, premijera, kandidata za predsjednika, gradonačelnika, morate se opredijeliti", naveo je Vujović.

Što se tiče izbora Alekse Bečića, Vujović to vidi kao iskorak SNP-a.

"Ali možemo reći da je to korak naprijed, a onda njen potez posljednji oko najave odlaska u Moskvu i izvinjenja u ime Crnogoraca zvaničnoj Moskvi, to je dva koraka nazad. To je i jedan od najvećih problema same opozicije, jer ona pojačava poziciju Đukanovića da je Đukanović jedni stabilni partner Zapada, uključujući SDP i Pozitivnu" , zaključio je Vujović.

Bonus video: