Vujović: Čini se da se afera "Snimak" opet ponavlja

"Osoba koja je zaslužna za otkrivanje plaćanja partijskih skupova Socijaldemokrata Crne Gore sa računa Direkcije za željeznice umjesto da dobije nagradu od ove države i društva, ostala je bez posla", kazao je Vujović
122 pregleda 20 komentar(a)
Milorad Vujović, Foto: Vlada Crne Gore
Milorad Vujović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 30.06.2016. 19:06h

Na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore nije prihvaćena Inicijativa Potpredsjednika Vlade Milorada Vujovića za dostavljanje Informacije od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva o zloupotrebi državnih resursa plaćanjem partijskih skupova Socijaldemokrata Crne Gore od strane Direkcije za željeznice, saopšteno je iz kabineta Vujovića.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić je ranije saopštio da je Direkcija Željeznice plaćala skupove Socijaldemokrata Crne Gore u hotelu "Ramada".

"Poslednjih dana je javnost Crne Gore upoznata da postoji indicija o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe plaćanjem skupova Socijaldemokrata Crne Gore od strane Direkcije za željeznice čime bi ukoliko se dokaže kao tačno direktno bio prekršen član 8 stav 1 Zakona o primjeni sporazuma za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore", saopšteno je iz Vujovićevog kabineta.

U saopštenju se dodaje da je Vujović insistirao da se ovaj slučaj rasvijetli i da se utvrde sve relevantne činjenice do kraja.

"U tekstu inicijative navedeno je da se nada da neće doći do pokušaja zataškavanja skretanjem s teme i pravdanjem postupka poslodavca od strane vladajuće partije. Osoba koja je zaslužna za otkrivanje plaćanja partijskih skupova Socijaldemokrata Crne Gore sa računa Direkcije za željeznice umjesto da dobije nagradu od ove države i društva, ostala je bez posla. Tačnije, poslodavac joj pod pritiskom nije produžio ugovor o radu. Ovaj slučaj treba da dobije tretman kakav zaslužuje jer se čini da se afera "Snimak" opet ponavlja", kazao je Vujović.

Vujović je dodao da se u inicijativi se takođe tražilo da se Ministarstvo saobraćaja obaveže da do naredne sjednice Vlade dostavi izvještaj o utrošku sredstava Direkcije za željeznice vezano za zakup prostora u hotelu "Ramada" u kontekstu navoda o zloupotrebi državnih resursa u partijske svrhe, te da Specijalno državno tužilaštvo, Agencija za sprječavanje korupcije, Državna revizorska institucija i ostali nadležni organi slučaj "Ramada" uzmu u prioritetno razmatranje i odlučivanje kako bi se u nakraćem roku utvrdilo činjenično stanje i na taj način dao doprinos jačanju povjerenja u demokratski izborni proces.

Nakon što je Bojanić saopštio da je Direkcija Željeznice plaćala skupove Socijaldemokrata u Ramadi, u taj hotel došao je funkcioner SD-a i savjetnik Vujice Lazovića, Emil Durumbašić i tražio sastanak sa vlasnicima od kojih je tražio da se promijene papiri kako bi se afera zataškala. Ovo je "Vijestima" rekla zaposlena u "Ramadi" koja je otpuštena nakon otvaranja afere o plaćanju skupova partije Ivana Brajovića od strane Direkcije Željeznice.

Bonus video: