Vujović: Džaković da dođe ili vrati mandat

Džaković pola godina ne dolazi na sjednice SO, zahtjevajući da poslanici Fronta i Demokrata podrže izmjene izbornog zakona kojim bi se omogućilo glasanje za otvorene liste
4 komentar(a)
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
SO Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 26.06.2018. 16:19h

Šef Skupštine opštine Budva Đorđije Vujović zakazao je za naredni utorak nastavak sjednice lokalnog parlamenta koja je, u proteklih pola godine, dva puta odlagana zbog nedostatka kvoruma. On je pozvao nezavisnog odbornika Stevana Džakovića da vrati mandat Demokratskom frontu (DF) na čijoj izbornoj listi je bio ili da se pojavi na sjednici.

On je poručio Džakoviću da su poslanici DF-a u državnom parlamentu podržali izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika, što je bio uslov da nezavisni odbornik prekine bojkot budvanskog parlamenta.

Džaković pola godina ne dolazi na sjednice SO, zahtjevajući da poslanici Fronta i Demokrata podrže izmjene izbornog zakona kojim bi se omogućilo glasanje za otvorene liste.

“DF je u punom kapacitetu u državnom parlamentu podržao predlog zakona, DPS je bio protiv toga, tako da ne vidim nijedan razlog da Džaković ne prisustvuje sjednici. Ako ne želi da prisustvuje, neka vrati mandat“, kazao je Vujović.

Vujović je juče nakon kolegijuma održanog sa predstavnicima svih političkih partija kazao da niko nije najavio izostanak, navodeći da sjednica mora da bude održana jer će se na njoj raspravljati o odluci o zaduženju Opštine Budva zbog raskida ugovora sa njemačkim partnerom WTE oko projekta otpadnih voda.

On je podsjetio i da je Vlada uplatila Opštini 3,25 miliona eura, a da je toliko novca izdvojila i lokalna uprava, kao i da je njemačkoj firmi isplaćeno ukupno 6,5 miliona eura. Kazao je i da do kraja godine ugovor treba da bude raskinut.

“Donošenje ove odluke je presudno, jer može doći do aktiviranja državne garancije od 29,3 miliona eura”, naglasio je Vujović i istakao da iako sjednice budvanskog parlamenta nijesu održane već pola godine, lokalna uprava nije dobila upozorenje od Vlade.

Bonus video: