Vujović: Samo slobodna Crna Gora je vječna Crna Gora

"Jedino sa takvim doživljajem Crna Gora može graditi državno jedinstvo i koheziju, jedino tako možemo graditi mostove povjerenja kojima ćemo snažiti državotvorni osjećaj svakog našeg građanina"
78 pregleda 7 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Filip Roganović
Ivan Vujović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.05.2018. 11:34h

Nosioc liste "Građanski saveza za promjene" na podgoričkim izborima, Ivan Vujović, uputio je čestitku građanima povodom Dana nezavisnosti i kazao da je ovo praznik svih građana naše domovine i da njemu moramo svi jednako da se radujemo jer ovo mora biti zemlja svih nas, navodi se u saopštenju koalicije.

Vujović ističe da je Crna Gora jednako država onih koji su 21. maja 2006. rekli da crnogorskoj nezavisnosti i onih koji su u tom vremenu drugačije promišljali njenu državnu budućnost.

"Jedino sa takvim doživljajem Crna Gora može graditi državno jedinstvo i koheziju, jedino tako možemo graditi mostove povjerenja kojima ćemo snažiti državotvorni osjećaj svakog našeg građanina", poručio je Vujović.

On je kazao da Crna Gora mora biti država koja jednako pripada svima i čije državne temelje čine jednakost, solidarnost demokratija i socijalna pravda i ističe da su se devedesetih u vremenu zla i progodna, za takvu Crnu Goru borili mnogi oni kojima danas, tadašnji progoniteljim, ponovo lijepe etikete izdajnika.

"Samo slobodna Crna Gora je vječna Crna Gora. Svi današnji neprijatelji slobode i demokratije istovremeno su najveća prijetnja njenoj vječnosti i postojanosti", rekao je Vujović.

"Branimo Crnu Goru redom, radom, zakonom, pristojnošću, brigom o drugima, čuvanjem njenih dobara, moralom, međusobnim uvažavanjem. Time se, a ne lažnim patriotizmom, danas bori za Crnu Goru. Samo takvom borbom bićemo dostojni njene bogate i slavne istorije i svih onih heroja i bastadura, koji su svoje živote utkali u biće i trajanje naše jedine domovine", zaključuje se u saopštenju nosioca liste "Građanski savez za promjene".

Bonus video: