Vukčević najozbiljniji kandidat za predsjednika DIK

Nakon što je treći put raspisan poziv javni poziv za šefa DIK-a, Administrativnom odboru dostavljena su imena pet kandidatura
5612 pregleda 3 komentar(a)
Administrativni odbor odlučuje u petak: Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Administrativni odbor odlučuje u petak: Vukčević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.02.2019. 21:34h

Član Upravnog odbora Regionalnog vodovoda Đorđije Vukčević najozbiljniji je kandidat za predsjednika Državne izborne komisije (DIK). Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz vladajuće koalicije mogli bi podržati Vukčevića i time riješiti zastoj u radu Komisije, nakon što je aktuelnom predsjedniku Budimiru Šaranoviću istekao mandat. Odbor će o kandidatu za predsjednika DIK-a raspravljati u petak.

“Rad Komisije opterećen je činjenicom da je predsjedniku istekao mandat i glavni cilj je da se to pitanje riješi jer Komisija ne može da funkcioniše u v.d. stanju”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Nakon što je treći put raspisan poziv javni poziv za šefa DIK-a, Administrativnom odboru dostavljena su imena pet kandidatura. Osim Vukčevića, koji je ranije bio angažovan u gradskoj upravi Podgorice i Kotora, za šefa DIK prijavili su se i Jovan Vojinović, Šefket Krcić i Bešir Kajević. Za predsjednika DIK prijavio se i Amer Šukurica, čija kandidatura nije imala potrebnu podršku ni na prethodna dva konkursa.

Šaranoviću je istekao mandat u septembru, nakon čega su tri puta raspisivani konkursi za novog šefa, ali u Odboru nije bilo potrebne većine. Zbog toga su iz DIK od Administrativnog odbora tražili da odredi vršioca dužnosti, dok su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT) upozorili da bi trenutno stanje u Komisiji moglo uticati na legitimnost izbornog procesa u Tuzima.

Bonus video: