Vukčević: Ocjene Krivokapića licemjerne

“Govoriti o Đukanoviću i Vujanoviću da vode opasnu politiku, a na drugoj strani biti dio te vlasti, je nevjerovatno”, kazao je Vukčević
53 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Boris Pejović
Zoran Vukčević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 02.03.2012. 14:25h

Ocjena predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića da čelnici Demokratske partije socijalista (DPS) vode opasnu politiku u identetskoj i oblasti privatizacije, je licemjerna, smatra poslanik DPS-a Zoran Vukčević.

Krivokapić je u intervjuu Televiziji "Vijesti" rekao da Milo Đukanović i Filip Vujanović vode opasnu politiku za Crnu Goru u oblasti privatizacije i identitatskih pitanja.

Vukčević smatra da takav "odnos ne vodi ka demokratskoj Crnoj Gori".

“Govoriti o Đukanoviću i Vujanoviću da vode opasnu politiku, a na drugoj strani biti dio te vlasti, je nevjerovatno i usudio bi se da kažem da se radi o licemjernoj izjavi jer ne možete tako jako optužbe dati a biti dio te vlasti i zajedno učestvovati godinama u njoj”, kazao je Vukčević Radiju Slobodna Evropa.

Prema njegovim riječima, tvrdnje da DPS vodi opasnu politiku i kada su pitanju privatizacije i imenovanje na funkcije u policiji i Agenciji za nacionalnu bezdjednost (ANB), ne vode demokratskoj Crnoj Gori, “i taj pristup nije svojstven onome što treba zajednički da podijelimo”.

Komentarišući perpsektivu vladajuće koalicije Vukčević je kazao da će se DPS prema tom problemu biti odgovorna i da će donijeti prave odluke.

“Svjedoci smo toga da Krivokapić ostaje dio vlasti a o njoj iznosi konstatacije koje su u najmanju ruku zabrinjavajuće. Teško je ocijeniti u ovom trenutku šta će se sve desiti”, rekao je Vukčević.

Radunović: SDP osjetio da se bliži kraj koalicije

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević smatra da se Crna Gora nalazi u teškoj ekonomskoj situaciji, bez obzira na sukob u vladajućoj koaliciji.

“Tenzije unutar koalicije postoje one su se ogledale i prilikom glasanja Zakona o unutrašnjim poslovima, izjava oko KAP-a i izbora šefa ANB-a. Mislim da će sve to rezultirati pojačanim tenzijama, a da li će doći do raskida kolacije imaćemo prilike da vidimo”, naveo je Lalošević.

Slaven Radunović iz Nove srpske demokratije je ocijenio da je SDP osjetio da se bliži kraj koalicije i da ta partija priprema samostalan izlazak na sledeće izbore.

“Već ima u DPS-u puno snaga koje ne bi bile sretne da se ponovo ide u koaliciju sa SDP-om i oni su toga svjesni i mislim da pripremaju teren. SDP je uvijek imao zlatni glas da ne dozvoli nijednu od privatizacija, mogli su da obore Vladu kad god su htjeli, ako su smatrali da je to loše za državu", kazao je on.

Prema njegovim riječima, mnoge stvari koje je SDP uradio zajedno sa DPS-om su loše i građani će ceh plaćati decenijama.

Bonus video: