Vuković: Cijene parkinga u Podgorici previsoke, prilagoditi ih standardu građana

"U ambijentu u kome su parkinge već zamijenile ulice i trotoari jer građani, zbog nemogućnosti da plate parking, traže alternativu, mi dobijamo nove, veće cijene za parking usluge", kaže se u saopštenju
1541 pregleda 0 komentar(a)
Vuković, Foto: Demokrate
Vuković, Foto: Demokrate
Ažurirano: 14.03.2020. 15:48h

Poznato je da se Podgorica već odavno suočava sa ozbiljnim deficitom parking mjesta. Međutim, u poslovima upravljanja javnim prostorom, totalna je nepoznanica da se taj problem može riješiti tako što će se na dva parkinga u Bloku koja su bila rasterećenje za ovaj dio grada, postaviti nove naplatne rampe, saopštio je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada Branko Vuković

Kako tvrdi Vuković, Podgoričani ne mogu sebi da priušte nametnute cijene parkinga.

"Ovaj nadasve originalni izum podgoričke gradske uprave za posljedicu ima da su sada ti parkinzi poluprazni, nekad i potpuno prazni, ali su zato ulice i pješački trotoari puni automobila. To se, naravno, događa jer Podgoričani ne mogu sebi da priušte nametnute cijene parkinga, koje se stalno povećavaju", kaže se u saopštenju.

"U ambijentu u kome su parkinge već zamijenile ulice i trotoari jer građani, zbog nemogućnosti da plate parking, traže alternativu, mi dobijamo nove, veće cijene za parking usluge", kaže se u saopštenju.

Kako kaže Vuković, visoke cijene parkinga dopronose saobraćajnom kolapsu.

"U uređenim gradovima i državama parkinzi služe da bi se rasteretile ulice, da bi saobraćaj efikasnije funkcionisao, samo su kod nas parkinzi pronašli novu namjenu: zbog cijena koje nameće uprava grada, parkinzi služe kako bi napravili još veću pometnju i stvorili još veći kolaps u saobraćaju", kaže se u saopštenju.

"Zadatak odgovorne gradske uprave u ovoj situaciji bio bi rasterećenje saobraćaja oslobađanjem više parkinga ili određivanjem pristupačnih cijena koje su usklađene sa standardom građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: