Vuković: DPS vlast navikla samo da otima, odložiti plaćanje poreza taksistima

"Ovo je flagrantan primjer da lokalna DPS vlast, čak i u najtežoj društvenoj sutuaciji zna samo da uzima kako bi beskurpulozno punila džepove partijskim funkcionerima, ali ne i da daje i pomaže građanima", kaže se u saopštenju
6267 pregleda 5 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokrate
Nemanja Vuković, Foto: Demokrate

Nemanja Vuković, potpredsjednik Opštinskog odbora Demokrata u Nikšiću, tvrdi da su "perjanice bezakonja", umjesto da pomognu građanima usled krize izazvane Korona virusom, odlučile da udare na njihove kućne budžete.

Kako objašnjava, riječ je o sekretarki sekretarijata za komunalne poslove Opštine Nikšić, Slavici Zindović, kojoj je prema njegovim tvrdnjama nezakonito isplaćivana varijabila na zaradu.

"To smo otkrili i o čemu smo informisali nadležne institucije, i naravno, onome koji joj je isplaćivao tu varijabilu i počinio niz drugih zloupotreba i nezakonitih radnji – Veselinu Grboviću. O tome u kakvoj se i moralnoj i finansijskoj krizi nalazi opštinska vlast u Nikšiću, govori i to da otimaju od malih preduzetnika i u uslovima zabrane njihovog rada i najveće zdravstvene krize i opasnosti", kaže se u saopštenju.

On dodaje da je lokalna vlast u Nikšiću "odlučila je da od taksista naplati porez za parkiranje na stajalištima u iznosu od 50 eura. Podsjećamo da su nikšićki taksisti, kojima je taj posao obično jedini izvor egzistencije, obustavom rada ostali bez svih prihoda, a sada im se nameću troškovi koje će morati da podmire jer će u suprotnom opština preduzeti zakonske mjere naplate".

"Ovo je flagrantan primjer da lokalna DPS vlast, čak i u najtežoj društvenoj sutuaciji zna samo da uzima kako bi beskurpulozno punila džepove partijskim funkcionerima, ali ne i da daje i pomaže građanima", kaže se u saopštenju.

Demokrate ovu odluku doživljavaju kao skandaloznu.

"Demokrate apeluju na lokalnu vlast da hitno ukine ovu skandaloznu odluku kojom se grubo udara na solidarnost, i da plaćanje poreza za parkiranje na stajalištima odloži za 60 dana od dana početka rada taksista. Na taj način građanima koji rade u ovoj branši omogućiće se da konsoliduju lične finansije i da uredno izmire porez. Opština i država moraju brinuti o građanima, nalaziti načine da im pomažu u nevolji i štititi njihove lične interese, a ne uvoditi namete i poreze u trenucima najtežih društvenih kriza", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: