Vuković favorit za gradonačelnika Podgorice

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, Vukovićevi najbliži saradnici mogli bi biti predsjednik podgoričkog odbora DPS-a Vladan Vučelić ili aktuelni zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović
127 pregleda 20 komentar(a)
Ivan Vuković, Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ivan Vuković, Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.06.2018. 06:44h

Nosilac liste koalicije “Za dobro građana Podgorice”, Ivan Vuković, najozbiljniji je kandidat za gradonačelnika Podgorice, saznaju “Vijesti”.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” konačna odluka o upravljačkom timu u Podgorici biće donijeta najkasnije do sredine jula, jer se očekuje da centrala Demokratske partije socijalista (DPS) odluči o Vukovićevim najbližim saradnicima.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, Vukovićevi najbliži saradnici mogli bi biti predsjednik podgoričkog odbora DPS-a Vladan Vučelić ili aktuelni zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović.

“Kao što je dogovoreno uoči lokalnih izbora, aktuelni gradonačelnik Slavoljub Stijepović napustiće gradsku upravu i biti postavljen na neku od čelnih pozicija u državnoj administraciji. Centrala bi mogla odugovlačiti sa imenovanjem gradonačelnika, kako bi taj period iskoristila za pregovore u nekim opštinama gdje se očekuju koalicije sa tradicionalnim partnerima na državnom nivou. U tom slučaju i Podgorica bi mogla biti dio većeg paketa iako u njoj DPS ima apsolutnu vlast”, kazao je sagovornik “Vijesti”, ističući da će konačnu odluku donijeti predsjednik DPS-a Milo Đukanović.

Prema tvrdnjama drugog sagovornika “Vijesti” upućenog u dešavanja, Vuković je već počeo neformalne razgovore sa vanstranačkim stručnjacima kako bi ih uključio u rad gradske uprave.

Analizirajući rezultate lokalnih izbora iz Glavnog odbora DPS-a nedavno su kazali da je “novim mladim snagama na lokalnom i državnom nivou, značajno obogaćena kadrovska struktura DPS-a u proteklom izbornom ciklusu”.

Da će se partija ubuduće oslanjati na mlade snage najavio je i Đukanović krajem prošle godine, kada je na podgoričkom odboru poručio stranačkim kolegama da treba da rade na podmlađivanju stranačkih organa. Krajem prošle godine i zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković rekao je da će pojedini gradonačelnici, nakon dva mandata, biti poslani u državnu upravu gdje se njihovo iskustvo može iskoristiti.

On je tada najavio da će se šansa dati mlađim kadrovima.

Bonus video: