Vuković: Koliko su funkcioneri osilili ne bi začudilo da počnu i gorivo da istaču i preprodaju

"Toliko članovi i funkcioneri DPS-a ne prezaju ni od čega, toliko su osioni i halapljivi da za svoje potrebe kupuju najnovija vozila, najboljih marki, sa punom opremom"
73 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Nemanja Vuković, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.09.2017. 15:35h

Najviši Vladini funkcioneri javno arče državne resurse i rugaju se građanima, alavo trošeći novac svih nas, ocijenio je potpredsjednik OO Demokrata Nikšić Nemanja Vuković.

Tvrdi da je korišćenje službenih vozila u privatne svrhe otišlo toliko daleko da se Vladini funkcioneri, ministri, gradonačelnici i ostali više i ne kriju.

"Najnoviji primjer obijesnog ponašanja i smijanja u lice svim časnim i poštenim građanima Crne Gore je slučaj ministra zdravlja, Kenana Hrapovića koji je istovremeno u privatne svrhe koristio dva službena automobila. Ostaje nejasno kako jedan čovjek uspijeva da, istovremeno, vozi dva automobila. Očigledno je da je ministar Hrapović učio ovaj posao od najboljih. Sjetićemo se kako je nedavno ministar Numanović, onako majstorski, poput najrevnosnijih dilera automobila, mijenjao tablice na službenom vozilu, onako nonšalantno, po potrebi", saopštio je Vuković.

Dodaje da svi funkcioneri DPS-a "jašu na grbači građana još od početka devedesetih godina", da ne umiju da se ponašaju sa legalnim automobilima i da ih "moć navike tjera da mijenjaju tablice, brišu brojeve šasija, prebacuju službena vozila na svoja imena...".

"Ne bi nas začudilo da počnu i gorivo da istaču i preprodaju. Toliko članovi i funkcioneri DPS-a ne prezaju ni od čega, toliko su osioni i halapljivi da za svoje potrebe kupuju najnovija vozila, najboljih marki, sa punom opremom. Kako zaboraviti slučaj bivše gradonačelnice Kotora, Maje Ćatović, koja je od novca građana Kotora kupila automobil u službene svrhe, plativši ga 53.000 eura? Ili, pak, najsvježiji primjer ministra Hrapovića koji je naručio da se za potrebe Ministarstva, odnosno njegove lične potrebe kupi automobil sa grijačima sjedišta, dvozonskom klimom, prednjim naslonima za ruku i sl. I povrh svega toga, automobil ministra Hrapovića je registrovan na privatne tablice i svakodnevno se može vidjeti ispred njegovog stana". Vuković je podsjetio da se pacijenti voze u ladama, kao i da u mnoge krajeve Crne Gore bolnička kola ne mogu da dođu.

"A ministar lagano jezdi zajedno sa svojom dvozonskom klimom ulicama glavnog grada. I onda će na proljeće, opet, isti ti ljudi doći da traže podršku na izborima. Doći će da ucjenjuju, da podmićuju, da obećavaju, da mole, da prijete. Ovaj put će im sve biti uzalud. Ovoga puta će biti brutalno poraženi od strane Demokrata. Ostaje im samo da, pošto budu procesuirani za sva nepočinstva čiji su akteri bili u prethodnih 30 godina, u Spužu proširuju svoja znanja o automobilizmu, mehanici i sl, s obzirom na to da će imati dosta slobodnog vremena", zaključio je Vuković.

Bonus video: