"Vuković nije jedini, biće još istupanja iz DPS-a"

Vuković, koji je član DPS-a od njenog formiranja, prije dva dana je tražio da ga izbrišu iz registra članova partije
169 pregleda 8 komentar(a)
Ranko Vuković, Foto: Luka Zeković
Ranko Vuković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.06.2013. 18:01h

Odluku uglednog funkcionera danilovgradskog ogranka Demokratske partije socijalista (DPS) Ranka Vukovića, da napusti tu partiju, nekoliko članova OO DPS-a u tom gradu juče je prokomentarisalo kao “opravdanu” ili “očekivanu”.

I dok je većina njih pristala da nezvanično razgovara sa novinarem “Vijesti” o odluci Vukovića, odbornik DPS-a u tom gradu i član OO Miladin-Baća Radulović to je uradio javno.

“Vukovićev potez je potpuno opravdan i sa razlogom. Očekivao sam da on to uradi, ali sam mislio da će se desiti mnogo ranije. On je pametan čovjek koji više ima u malom prstu, nego neki štihovi danilovgradskog DPS-a u glavi”, rekao je Radulović.

“Vjerujem da nije jedini, biće još takvih poteza”, dodao je Radulović.

Vuković, koji je član DPS-a od njenog formiranja, prije dva dana dostavio je predsjedniku danilovgradskog DPS-a dr Miodragu Đuroviću pismo, kojim je tražio da ga izbrišu iz registra članova partije.

On je “Vijestima” kazao da se odlučio na taj čin jer je, između ostalog, u posljednjih nekoliko godina rukovodstvo danilovgradskog DPS-a donijelo odluke koje nijesu po statutu partije, dok je danilovgradska vlast, koju formira DPS, donijela niz nezakonitih odluka.

Vuković je u prošlom sazivu lokalnog parlamenta bio šef odborničkog kluba DPS-a, član Izvršnog odbora Opštinskog odbora DPS-a i donedavno direktor Centra za kulturu.

Čelni čovjek Dalnilovgrada Branislav Đuranović, predsjednik OO DPS-a Miodrag Đurović, koordinator DPS-a za tu opštinu Zoran Jelić, i portparol Časlav Vešović juče nijesu odgovarali na pozive novinara “Vijesti”.

Bonus video: