Vuković: Opozicija želi da zaustavi demokratske procese u CG, zadovoljni su time što jure vlastiti rep

"Poslije posljednjih odluka Skupštine ja sam optimista, imamo realne nade da možemo raditi u širem formatu, uz prisustvo drugog parlamentarnog bloka", navodi se u izjavi Vukovića dostavljenoj medijima
3299 pregleda 29 komentar(a)
Vuković, Foto: DPS
Vuković, Foto: DPS

Opozicija želi da zaustavi demokratske procese u Crnoj Gori, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković i poručio da je ta stranka spremna da svakodnevno radi u Odboru za reformu izbornog zakonodavstva.

"Posao se mora završiti do kraja godine da bi se napravile očekivane intervencije u potrebnoj mjeri na onaj dio zakonodavstva koji utemeljuje demokratske standarde kada su izbori u pitanju", kazao je Vuković.

On je rekao da su se danas sastali i razmijenili mišljenja sa predstavnicima Evropske komisije (EK).

"Poslije posljednjih odluka Skupštine ja sam optimista, imamo realne nade da možemo raditi u širem formatu, uz prisustvo drugog parlamentarnog bloka", navodi se u izjavi Vukovića dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima, jučerašnja sjednica Odbora, koju je napustila opozicija, pokazala je da je nekome forma važnija od suštine.

"To političko vašarište u opoziciji, smanjenog intenziteta, i dalje je prisutno od početka obnovljenog rada Odbora. Mi u DPS-u spremni smo svaki dan da radimo, da se sastanemo već sjutra, da ne izlazimo iz ovih sala dok ne identifikujemo sve ono što nijesmo uspjeli prethodnih godina", poručio je Vuković.

On je podsjetio na poruke iz EK, u kojim se kaže da dijalog treba voditi u Skupštini.

"Ova dva susreta sa predstvanicima EK i OEBS-a vraćaju nadu da Evropa zna da elementarno razluči dobro od lošeg, iskreno od kalkulantskog, i da će nastaviti da ohrabruje one koji iskreno rade na jednom vanredno važnom pitanju", naveo je Vuković.

Kako je naveo, parlamentarna većina ne može previše pomoći opoziciji.

"Oni svaku vrstu naše pomoći odbijaju, oni su zadovoljni time što jure vlastiti rep. Oni se međusobno ne mogu udružiti", ocijenio je Vuković.

On smatra da većina opozicije pokušava da opstuira rad Odbora.

"Većina to radi svjesno, sa ciljem da zaustavi nezaustavljive demokratske procese u Crnoj Gori. Mi idemo dalje", zaključio je Vuković.

Bonus video: