Vuković pomaže NVO bivšeg predsjednika države

U “Podgoričkom klubu” bivši državni zvaničnici Lukšić, Kosor, Crvenkovski, Cvetković...
5248 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka u Glavnom gradu, Foto: PG Biro
Sa sastanka u Glavnom gradu, Foto: PG Biro

Glavni grad će obezbijediti prostor za rad “Podgoričkog kluba”, nevladine organizacije u kojoj su angažovani bivši visoki državni zvaničnici Crne Gore i zemalja u regionu.

“Klub”je osnovan je 1. februara ove godine, na inicijativu bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića. U Upravnom odboru su osim njega i bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor, nekadašnji predsjednik Albanije Alfred Moisiu, bivši predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija, bivši predsjednik Kosova Fatmir Sejdiu, bivši predsjednici Makedonije i Slovenije Branko Crvenkovski i Danilo Tirk i premijer Srbije Mirko Cvetković.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković juče je obećao predstavnicima te NVO logističku podršku, saopšteno je nakon njegovog sastanka sa njenim predstavnicima Filipom Vujanovićem, Igorom Lukšićem i Ruždijom Tuzovićem.

Tuzović je, što se ne navodi u saopštenju, član Savjeta Centralne banke Crne Gore i generalni sekretar NVO. On je bio savjetnik Vujanovića dok je bio predsjednik.

Tuzović kao član Savjeta CBCG prima 900 eura mjesečno i penziju od 830 eura.

Vujanović je u razgovoru, navodi se, naglasio da je osnovni cilj Podgoričkog kluba da novi narativ Zapadnom Balkanu i da se kroz povezivanje i saradnju u oblastima ekonomije, nauke, kulture, inovacija i istraživanja ovom dijelu Evrope omogući oslobađanje od ustaljenog imidža nestabilnog i konfliktnog područja.

“Klub je već počeo da radi i 9. aprila će u Ulcinju organizovati forum ‘Nauka i inovacije Vizija 20 30 za Zapadni Balkan’”.

Vuković je istakao da je povod susreta dobra ideja za dodatnu afirmaciju i kapitalizaciju pozitivnog političkog imidža koji Crna Gora, pa samim tim i Podgorica, imaju u Regionu i šire. „Glavni grad je tu da vam pruži svaku vrstu logističke pomoći“, kazao je Vuković.

Bonus video: