Vuković: U Kuče ove godine uloženo preko 300 hiljada eura

Vuković je, kako je saopšteno iz PG Biroa, kazao da gradska uprava intenzivno izvodi radove i prema selima Pikalj i Momče, naglašavajući da je najznačajniji projekat koji se realizuje ove godine sanacija klizišta u Gornjoj Vrbici vrijednosti 317 hiljada eura, koja će biti gotova do kraja novembra
3927 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Vuković, Foto: PG Biro
Ivan Vuković, Foto: PG Biro

Glavni grad je ove godine u projekte na teritoriji Kuča uložio preko 300 hiljada eura, kazao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je tokom radne posjete Kučima rekao da su se dva najvažnija projekta odnosila na rekonstukciju puta Kosor – Bioče, koji je otvoren kao alternativni pravac zbog sanacije klizišta u Gornjoj Vrbici, i asfaltiranje puta u selu Raći, koje je uz podršku lokalne zajednice dobilo asfalt nakon 50 godina.

Vuković je, kako je saopšteno iz PG Biroa, kazao da gradska uprava intenzivno izvodi radove i prema selima Pikalj i Momče, naglašavajući da je najznačajniji projekat koji se realizuje ove godine sanacija klizišta u Gornjoj Vrbici vrijednosti 317 hiljada eura, koja će biti gotova do kraja novembra.

„Na taj način dobijamo kvalitetnu putnu mrežu i u perspektivi razmišljamo da je proširimo, dobijemo treću traku i biciklističku stazu u cilju stvaranja pretpostavki za turističku valorizaciju i grada Meduna i kompletne teritorije Kuča“, istakao je Vuković.

On je rekao da je Glavni grad uložio 30 hiljada eura za sanaciju krova, a ubrzo kreće i zamjena bravarije, kao i unutrašnje sređivanje objekta na Ublima, koji je značajan kao mjesni centar za Kuče u cjelini.

„Do kraja mandata riješićemo veliki broj problema i stvoriti pretpostavke da se ljudi polako vraćaju i žive u Kučima koristeći izdašne potencijale ovog kraja“, zaključio je Vuković.

Izvršni direktor Agencije za stanovanje Vladimir Tomović ovom prilikom kazao je da je obnovljen krov na Domu omladine u Ublima, i najavio nove aktivnosti.

„Za nekih petnaest dana biće izvršena zamjena vrata i prozora. Takođe imamo namjeru da do kraja godine saniramo unutrašnjost sale. To nijesmo do sada uradili jer nam je bio cilj da dok je lijepo vrijeme završimo krov“, istakao je Tomović.

Predsjednik mjesne zajednice Ubli, Duško Živković, rekao je da udruženo djelovanje organa lokalne vlasti sa Fondom za razvoj Kuča i Vojskom Crne Gore daje odlične rezultate u tom kraju.

„Pokušaćemo da na neki način da na ove prostore vratimo ljude koji su pošli odavde. Mi moramo mnogo toga da uradimo da bismo mlađim generacijama odnosno našim nasljednicima napravili uslove za jedan lagodan život“, kazao je Živković.

Radomir Prelević, predsjednik Fonda za razvoj Kuča „Marko Miljanov“, rekao je da je u posljednjih nekoliko godina urađeno puno na unapređenju inftrastrukture.

„Nastavićemo koliko je u ovoj godini sa veliki sljedećim projektom a to je put Orahovo-Kučka korita“, zaključio je Prelević.

Bonus video: