Vuksanović: Bivša vlast ostavila veliki dug, da su makar fabriku napavili

"Bukvalno svakog dana dobijamo neke nove račune, nove tužbe, za pretpostavljam neosnovane navodne dugove Opštine Kolašin", rekla je Vuksanović
20 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Željka Vuksanović, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.01.2015. 19:24h

Skoro pet godina Opštini Kolašin je blokiran račun, a pored tog problema novoformirana vlast SDP-a i opozicionih stranaka sa državnog nivoa dobija gotovo svakodnevno zahtjeve za isplatu dugova.

Predsjednica Opštine Kolašin Željka Vuksanović za TV Vijesti je kazala da će zatražiti od državnog tužioca da ispita poslovanje opštine tokom perioda vlasti DPS-a i Grupe građana.

Kaže da se za sada može samo pretpostaviti, ne i utvrditi da je opštinski dug iznad 10 miliona eura.

"Kaiš je stegnut skroz. Ni jedan cent sa računa mi ne možemo da potrošimo, ne upravljamo našim finansijama i nijesmo potrošili jer je blokiran račun", kazala je Vuksanović.

Račun Opštine blokiran je skoro pet godina. Iako dug još nije utvrđen, pretpostavlja se da je veći od 10 miliona.

"Bukvalno svakog dana dobijamo neke nove račune, nove tužbe, za pretpostavljam neosnovane navodne dugove Opštine Kolašin", rekla je Vuksanović.

Za prvu ženu kolašinske Opštine neobjašnjivi su mnogi troškovi prethodne vlasti DPS-a i Grupe građana.

"Sredstva su trošena za reprezentaciju, za gorivo neka ogromna sredstva, na primjer četvrt miliona eura za nekoliko mjeseci potrošeno goriva ili tako nešto. Da je napravljena neka fabrika, da su riješeni infrastrukturni problemi, kanalizacija, vodovod, imalo bi smisla. Svi bi očekivali neko bolje vrijeme i neki razvoj u vezi sa tim, ali ništa od toga nije riješeno".

Na optužbe Vuksanović u DPS-u nijesu željeli da govore. Kako je TV Vijesti rečeno iz te partije i oni su imali naslijeđenog duga i blokadu računa, ali da je za vrijeme njihove vladavine "urađeno dosta infrastrukturnih objekata".

Ipak sve to nije rađeno po zakonu, tvrdi Vuksanović. Zato će, kako kaže, do deblokade računa, za šta je zatražena pomoć Ministarstva finansija, od državnog tužica tražiti da hitno ispita ranije funkcionisanje Opštine.

Bonus video: