Vuksanović: Mafijo vratićeš svaki ukradeni cent

"Ne damo ni pedalj Buljarice, ne damo Kraljičinu plažu da se na njoj kupaju razni šeici i ministri sa svojim suprugama. Zaustavićemo otimačinu,vratićete oteto, preispitaćemo sve štetne privatizacije, neće nam više državu više voditi ministri neodrživog razvoja i ministri pohare, država svima, a ne njima," navela je Vuksanović
72 pregleda 177 komentar(a)
Ažurirano: 08.10.2016. 19:49h

Pozdravljajući svoje pristalice „i saborce barske liberale“, predsjednik SDP Ranko Krivokapić poručio je večeras iz Bara da je ovo ztadnja ura“ da se kaže „dosta!“ pohari Crne Gore kojoj“najveća prijetnja dolazi iz vrha“. Na izbornoj konvenciji SDP u Domu kulture, poslanički kandidat dr DraginjaVuksanović rekla je „no pasaran“ za planove Vlade o Buljarici i Kraljičinoj plaži.

"Zaludnici ne shvataju da im je prošlo vrijeme skrivanja iza Crne Gore. Dosta je bilo da Crna Gora gubi, a da oni dobijaju. Vrijeme je za prvu poštenu nekorumpiranu vlast u Crnoj Gori. Nema veće sramote nego da drugi čovjek najveće i najdugotrajnije partije prizna da vodi organizovanu kriminalnu grupu za krađu svog naroda i države koja je dovedena na ivicu svojih socio-ekonomskih mogućnosti. Vrh je ovdje izdao Ustav, izdao čast i narod. i za to mora doći kazna na izborima. Ne može biti nezavisne države gdje joj največa prijetnja dolazi iz njenog vrha. U zatvoru je Svetozar Marović,uhapšeni su gradonačelnici Bara, Budve... kakva je to vlast, kojeg se god njenog funkcionera sjeti tužilac, on završi u zatvoru. Oni su najveća prijetnja i ovoj državi i slobodi ovog naroda. Zato 16. oktobra treba da pobijedi ideja mira i sloge, da pobijedi država svih", kazao je Krivokapić čiji je govor završen intoniranjem revolucionarne pjesme „Padaj silo i nepravdo“.

Dr Draginja Vuksanović je podsjetila na desetak barskih preduzeća uništenih lošim privatizacijama i zapitala „đe su pare“.

"Vratićete svaki cent, mafijo, a kad ih vratite, napolje iz Crne Gore jer nam ništa ne trebate. Ne damo ni pedalj Buljarice, ne damo Kraljičinu plažu da se na njoj kupaju razni šeici i ministri sa svojim suprugama. Zaustavićemo otimačinu,vratićete oteto, preispitaćemo sve štetne privatizacije, neće nam više državu više voditi ministri neodrživog razvoja i ministri pohare, država svima, a ne njima," navela je Vuksanović.

Pozvaši pristalice da aplauzom pozdrave „sve barske liberale“, Raško Konjević je poručio Baranima da dobro razmisle kome će dati glas, napominjući da nigdje u Evropi nema partije čiji je visoki funkcioner „priznao da je stvorio organizovanu kriminalnu grupu“.

"Dosta je bilo pohare državne imovine, U tajnosti spremaju prodaju Buljarice koju su generacije čuvale, i to za cijenu od 22 eura po kvadratnom metru, po kojoj ni u Podgorici ne možete kupiti plac. Poslije izbora možemo da vam obećamo dvije stvari-da ćemo živjeti od rada i da će Draginja /(Vuksanović) čuvati državnu imovinu, a od ovih „hrabrih boraca tranzicije“ povratićemo svih 770 miliona eura do zadnjeg centa, jer to nisu njihove, već naše , narodne pare", rekao je Konjević.

Predsjednik barskog SDP Dragan Vojvodić ukazao je na dilemu da li je ovakva Crna Gora „ono DA od 21. maja 2006“.

"Nije ovo naše DA, ono je nažalost preraslo u NE; ali, samo privremeno. Ovaj zulum se više trpjeti ne može, došlo je vrijeme da se sklone oni kojima je bliži takulin od naroda i države", rekao je Vojvodić.

Osman Subašić je kazao da su „ovo prave i jedine socijaldemokrat e Crnoj Gori, svi drugi su original falsifikata, blijeda kopija“,te da SDP ne želi asimilovane, već „integrisane građane“.

Tomislav Markolović je kazao da je u Baru nakon privatizacije kontejnerskog terminala bez posla ostalo 800 radnika, „a sada nakon izbora spremaju da prodaju i manji dio luke“, te da se gasi brodska linija Bar-Bari „jer feribot ne može dobiti klasu“.

"Večeras je ovdje više govornika i više ljudi nego na našem prošlom skupu, Dragan (Vojvodić) za razliku od prethodnika odlično zna šta znači država svima i Bar svima. Ovih dana slušamo neke političare prošlosti da u nedostatku politike i podrške pominju nekakvu političku zavjeru protiv Crne Gore, sjetili su se u poznim godinama da brane Crnu Goru od SDP-a. Poručujemo im da SDP kao i uvijek samo brani Crnu Goru, njene resurse i narodnu imovinu, i to od onih koji su spremni da je podrede svojim privatnim interesima, ali i od onih koji sve to znaju, ali o tome vječito ćute zarad ličnih interesa i privilegija", rekao je Damir Rašketić.

Na konvenciji su govorili i Vladimir Božović, Denisa Halimić i Izet Bralić.

Galerija

Bonus video: