Vuksanović o "demoliranju" kancelarije GB: Priča im je istinita kao mnoge do sada

Do konflikta između čelnika GB i izvršne vlasti došlo je kada ni nakon nekoliko zahtjeva, ta politička grupacija nije željela da oslobodi kancelariju, koja je bila i kabinet predsjednika Skupštine Opštine
87 pregleda 6 komentar(a)
legenda
legenda
Ažurirano: 19.11.2016. 20:18h

Šef odborničkog kluba Grupe birača (GB) “Šule i Mikan zajedno sa građanima za Kolašin” Momčilo Bulatović optužio je predstavnike kolašinske vlasti da su im “demolirali kancelariju i uzeli inventar”.

Kancelarija je vraćena GB-u rješenjem o privremenoj mjeri Osnovnog suda.

“Kad smo, nakon što smo dobili rješenje o privremnoj mjeri, ušli u kancelariju imali smo šta da vidimo. Vrata su obijena, odnešena većina kancelarijskog inventara, računar, kopir aparat… Našli smo državnu zastavu na podu zatrpanu drugim stavarima, fioke izvađene iz stola. Odnešena je i dokumentacija, bukvalno sve što se nalazilo ovdje”, saopštio je novinarima koji su pozvani, kako tvrde u GB, odmah nakon ulaska u prostoriju.

Predsjednica Opštine Željka Vuksanović je tvrdnje čelnika GB nazvala “još jednom izmišljenom pričom”.

Ona kaže da je oprema u kancelariji opštinska, uključujući i nekoliko stolova, koji su sada ostali u tom prostoru.

Vuksanovićeva tvrdi da je Komunalna policija popisala svu dokumentaciju koja je nakon iseljenja GB zatečena i koja će im biti vraćena na zahtjev.

“Računari i ostala oprema, naravno, neće jer je to sve opštinsko. Niko iz Opštine nije tamo pravio haos niti demolirao i vrlo je vjerovatno da su to uradili iz GB. Ta im je priča 'istinita', kao mnoge do sada. Zbog čega nijesu zvali nekog iz Opštine kada su ulazili tamo, pa da zajednički utvrdimo taj 'haos'”.

Do konflikta između čelnika GB i izvršne vlasti došlo je kada ni nakon nekoliko zahtjeva, ta politička grupacija nije željela da oslobodi kancelariju, koja je bila i kabinet predsjednika Skupštine Opštine.

Funkciju šefa lokalanog parlamenta u prethodnoj vlasti obavljao je Mile Šuković, koji je uz Miletu Bulatovića lider GB.

Tako je prostor u prizemlju Opštini služio godinama istovremeno i kao kabinet i stranačka prostorija.

Na kraju je izvršna vlast uspjela u namjeri, pa je GB ljetos iseljen u prostorije u zgradi “Veletrgovine”.

Iz GB tvrde da će “poslije koalicione vlasti DF-a, SNP-a i SDSP-a i Kolašin biti u stanju u kojem je zatečena kancelarija“.

Bonus video: