Vuksanović: Promjene neophodne u interesu svih građana Podgorice

"Naša obaveza je da radimo u interesu običnih građana, koji žive od svoga rada, onih poniženih i obespravljenih današnjim stanjem u društvu"
164 pregleda 29 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2018. 10:57h

Budućnost Podgorice i cijele Crne Gore više ne zavisi od otuđene DPS partijske elite, već od slobodne volje građana. Promjene su neophodne u interesu svih građana i građanki Podgorice”, istakli su poslanica Draginja Vuksanović i kandidati za odbornike Građanskog saveza za promjene u današnjim razgovorima sa građanima i komšijama u naselju City kvart.

"Naša obaveza je da radimo u interesu običnih građana, koji žive od svoga rada, onih poniženih i obespravljenih današnjim stanjem u društvu. Partijski interesi moraju da ustupe mjesto interesima građana. Politika mora biti u njihovom interesu, a ne u interesu povlašćenih pojedinaca. Početak promjena jeste smjena otuđene DPS vlasti u Podgorici", naglasila je Vuksanović.

Kandidatkinja za odbornicu Građanskog saveza za promjene Tina Raičević kaže da su škole i vrtići zaboravljeni od otuđene podgoričke vlasti.

"'Njima ne odgovara da naša djeca budu obrazovana, jer će samo tako moći da i njih obmanjuju, da ih ucjenjuju i nude im poslove na nekoliko dana ili mjeseci pred izbore. Svakoga dana kada odvedem svoje dijete u vrtić, ja se brinem zato što znam da nam djeca, nažalost, nijesu bezbjedna. Brinem i o tome što ih u grupi ima tri puta više nego što je pravilno. Brinem zato što znam da u vrtiću nemaju adekvatne mogućnosti, da njihove vaspitačice nemaju uslove kao njihove koleginice u drugim glavnim gradovima evropskih država. Isto je i sa starijim djetetom u školi. Jednostavno, djeca i njihovi profesori nemaju uslove kao njihovi vršnjaci i kolege u razvijenim zemljama”.

Raičevićeva naglašava da su neophodne promjene koje predlaže i donosi Građanski savez za promjene, kako bi djeca bila srećna i bezbjedna u vrtićima, a u školama postojali uslovi dostojni profesora koji u njima rade.

Univerzitetski profesor i kandidat za odbornika prof. dr Miloš Vukčević, ujedno i žitelj ovog naselja, uvjeren je da je građanima Podgorice potrebno pravedno društvo, koje baštini vrijednosti socijalne pravde i solidarnosti. Posebna pažnja posvećena je ključnim problemima žitelja ovog podgoričkog naselja, koji se u prvom redu tiču nepostojanja odgovarajućih uslova za obrazovanje.

"Mi stanovnici City kvarta nemamo osnovnu školu i vrtić, tako da naša djeca moraju da odlaze u druge djelove Podgorice", poručuje Vukčević.

Dodaje da je to najbolji pokazatelj "koliko aktuelna vlast vodi računa o budućim generacijama, a ujedno i siguran znak da su Podgorici potrebne promjene, odnosno novi, odgovorni ljudi, koji će ispunjavati obećanja".

“Zato sam se priključio Građanskom savezu za promjene”, vjerujući u ideju promjena i građanski odgovornog, pravednog i pristojnog društva”, zaključio je Vukčević.

Galerija

Bonus video: