Vuksanović Stanković: Neophodan sveobuhvatan politički dijalog oko svih otvorenih pitanja

"Implementacija zakona i nadzor izbornog procesa je suštinski problem fer izbora a najbolja potvrda ovakvog stava je upravo činjenica da vlast bježi od razgovora o tim pitanjima. Time vlast pokazuje da nema političku volju da se ova oblast cjelovito tretira i reguliše, saopštila je Vuksanović Stanković
1380 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: SDP
Sa sastanka, Foto: SDP

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković susrela se sa šefom deska za Crnu Goru američkog Stejt dipartmenta Džošuom Luisom.

Kako je saopšteno Socijaldemokratske partije, Vuksanović Stanković i Luis su razgovarali o aktuelnim političkim izazovima sa kojima se suočava Crna Gora kao i o ukupnom procesu evropskih integracija Crne Gore i regiona u povodu najnovijeg razvoja događaja vezano za politiku proširenja EU.

Predsjednica SDP-a je predočila političke stavove partije o najvažnijim političkim temama unutrašnje politike i ponovila da je za SDP dijalog najbolji način da se dođe do pozitivnog epiloga političke i institucionalne krize sa kojom se Crna Gora suočava.

"Mi smatramo da je neophodno povesti ozbiljan sveobuhvatan politički dijalog oko svih otvorenih pitanja koji uključuje, prije svega, temu fer izbora ali i pitanje institucionalne blokade koja dodatno negativno utiče na mogućnost dogovora oko svih elemenata demokratskog izbornog ambijenta", naglasila je Vuksanović Stanković.

Ona je istakla da je za takav dijalog potrebna politička volja i vlasti i opozicije ali da upravo zabrinjava činjenica da vlast ne pokazuje političku volju da se otvori ozbiljan dijalog u okviru kojega bi se rješavala sva otvorena pitanja, navode iz SDP-a.

Vuksanović je, dodaje se, naglasila da je u Crnoj Gori ključni problem primjena zakona, na što nas uostalom konstantno upozoravaju naši partneri iz EU, a ne toliko sami zakonodavni okvir.

"Implementacija zakona i nadzor izbornog procesa je suštinski problem fer izbora a najbolja potvrda ovakvog stava je upravo činjenica da vlast bježi od razgovora o tim pitanjima. Time vlast pokazuje da nema političku volju da se ova oblast cjelovito tretira i reguliše, saopštila je Vuksanović Stanković.

Bonus video: