Vuksanović Stanković: Prihod od Luke Kotor mora ostati građanima

"Moramo učiniti sve da ne dozvolimo neadekvatnu dogradnju Luke jer će nekontrolisani upliv ogromnih megakruzera stvoriti mnogo više štete nego koristi"
2545 pregleda 13 komentar(a)
Vuksanović Stanković tokom obilaska Kotora, Foto: SDP
Vuksanović Stanković tokom obilaska Kotora, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija je zaštitila mnoge resurse ove zemlje pa smo tako svojevremeno spriječili i privatizaciju Luke Kotor. Prihod od Luke mora ostati građanima, a ne završiti u džepovima privilegovanih i bliskim vlastim, poručila je predsjednica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

Ona je u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu“ posjetila Kotor.

"Moramo učiniti sve da ne dozvolimo neadekvatnu dogradnju Luke jer će nekontrolisani upliv ogromnih megakruzera stvoriti mnogo više štete nego koristi. Da ne govorimo o mogućim posljedicama po sam zaliv i životnu sredinu", rekala je Vuksanović Stanković.

Poručila je i da će SDP "spriječiti planove koji Kotoru prijete da ga skinu sa UNESCO-ve liste zaštićenih područja".

"U tom pravcu smo u Parlamentu tražili izmjene Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno istorijskog područja Kotora. Bićemo brana urbanističkom uništenju ovog drevnog grada i staćemo na put građevinskoj pohlepi i gramzivosti koju smo imali priliku da vidimo na mnogim djelovima crnogorske obale", navela je predsjednica SDP-a.

Draginja Vuksanović Stanković
Građanima predstavila inicijative partije(Foto: SDP)

Podsjetila je da Crna Gora ima 7.000 pomoraca koji "daju ogroman doprinos našoj ekonomiji".

"U prošloj godini pomorci su pridonijeli državi oko 274 miliona eura. Imamo obavezu da zaštitimo ovu časnu i dostojanstvenu profesiju. Pomorci mnogo daju ovoj državi, a država se prema njima ponaša maćehinski. Nećemo dozvoliti da zbog šačice neodgovornih i neozbiljne vlasti naši pomorci dolaze na razne crne liste i da im se onemogućava da pošteno rade i zarade. Naši pomorci svojim znanjem i strukom su prepoznati svuda u svijetu i tako mora ostati", kazala je Vuksanović Stanković.

Tokom posjete ona je posjetila institucije i privredne kolektive Kotora.

U saopštenju SDP-a se navodi da je Vuksanović Stanković u razgovoru sa građanima predstavila inicijative partije koje su vezane za poboljšanje kvaliteta njihovog života.

"Od povećanja minimalne zarade, smanjenja doprinosa, manjih akciza i PDV-a, što bi obezbjedilo nižu cijenu električne energije i goriva, preko slobodne nedjelje i prazničnih dana za naše zaposlene, do većih zarada za zdravstvene i prosvjetne radnike", zakjlučuje se u saopštenju.

Bonus video: