Vuksanović: Treba nam mandat jer najbolje predstavljamo sami sebe

Vuksanović je okupljenima kazao da je HGI „uvijek bila hrabra stranka“ i da tu hrabrost ponovno manifestuje izlazeći samostalno na parlamentarne izbore. Istakao je da je podmlađena HGI koja nije promijenila svoje iskusno rukovodstvo, „pobjednička formula i siguran glas za očuvanje identiteta Hrvata“
61 pregleda 14 komentar(a)
Adrijan Vuksanović, Foto: HGI
Adrijan Vuksanović, Foto: HGI
Ažurirano: 23.09.2016. 18:52h

Svaka nacionalna manjina u Crnoj Gori treba da ima svoje predstavnike u Skupštini, pa tako i Hrvati. Vi ste svjesni da Hrvati samo preko svog predstavnika u parlamentu mogu na najbolji način ostvariti svoje interese. Ne može nas bilo ko bolje razumjeti od nas samih- poručio je biračima nosilac izborne liste HGI Adrijan Vuksanović, večeras na prvoj predizbornoj konvenciji te partije u Tivtu.

Simpatizeri HGI iz Tivta i drugih gradova Crne Gore, ispunili su multmedijalnu salu Opštine, a skup kome su prisustvovali i predstavnici hrvatske ambasade u Podgorici i konzulata u Kotoru, pratila je i posmatračka delegacija OEBS-a predvođena Romanom Jakičem.

Vuksanović je okupljenima kazao da je HGI „uvijek bila hrabra stranka“ i da tu hrabrost ponovno manifestuje izlazeći samostalno na parlamentarne izbore. Istakao je da je podmlađena HGI koja nije promijenila svoje iskusno rukovodstvo, „pobjednička formula i siguran glas za očuvanje identiteta Hrvata“.

„Mi smo siguran glas za Crnu Goru. Nećemo pomoći Crnoj Gori ako postanemo nešto drugo. Ne! Pomoći ćemo joj ako ostanemo to što jesmo, Hrvati, svjesni svojeg identiteta u zajedništvu sa svim ostalim građanima ove države. Zato, podrškom HGI dajete svoj doprinos da se Crna Gora pred stranom javnošću predstavi kao država koja poštuje sve nacionalne i vjerske različitosti. Vi ste svjesni da Hrvati samo preko svog predstavnika u parlamentu mogu na najbolji način ostvariti svoje interese. Ne može nas bilo ko bolje razumjeti od nas samih.“- kazao je nosilac liste HGI koja je već desetak godina u vladajućoj koaliciji sa DPS.

Predsjednica HGI i ministarka bez portfelja u Vladi CG Marija Vučinović istakla je da „niko ne može dovoditi u sumnju lojalnost Hrvata Crnoj Gori jer je ona neupitna“.

„Ponosni smo na to što jesmo i ponosni smo na to gdje jesmo. No, da bismo i dalje čuvali svoj identitet i stoljećima dugu tradiciju i kulturu, moramo biti svjesni da samo u zajedništvu i slozi možemo trajati i zajedno sa našim sugrađanima, neovisno o njihovoj nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti jačati građansku i prosperitetnu Crnu Goru. Pozivam sve Hrvate da shvate značaj ovih izbora, jer samo preko našeg legitimnog predstavnika, u najvišem zakonodavnom domu, imamo garanciju da će naša prava biti ostvarena, a naš identitet sačuvan.”- istakla je pVučinović dodajući da je ta stranka do sada preko svojih predstavnika u Skupštini i Vladi “uspjela da značajno unaprijedi i afirmiše hrvatsku nacionalnu zajednicu u Crnoj Gori.”

Na skupu su govorili i Ljiljana Velić, nositeljka liste HGI za izbore u Kotoru, predsjednik OO HGI Tivat Ilija Janović i predstavnica Mladih HGI Tamara Bogdanović.

Bonus video: