Vuksanović uzeo nazad člansku kartu DPS-a

Doskorašnji prvi čovjek policije Božidar Vuksanović biće šef operativnog štaba DPS-a na aprilskim izborima
200 pregleda 20 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2013. 20:30h

Iako je u januaru prošle godine podnio ostavku na članstvo u Demokratskoj partiji socijalista (DPS), doskorašnji vršilac dužnosti direktora Uprave policije Božidar Vuksanović biće šef operativnog štaba te partije na predstojećim predsjedničkim izborima, saznaju “Vijesti” u DPS-u.

“Vuksanović će biti šef operativnog štaba naše partije, na nivou države. Tačnije, vodiće kampanju, posjećivati opštinske odbore, raditi procjenu izbornih rezultata, kao i procjene sa terena. Najvjerovatnije će sa njim u timu biti i njegovi saradnici koji su radili na prethodnim izborima, moguće da sa njim u štabu bude i Slobodan Filipović, iako je on još u Upravi policije”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iako je ta informacija “Vijestima” potvrđena iz više izvora u centrali DPS-a, Vuksanović sinoć nije želio ni da je potvrdi, ni demantuje.

On je i na nekoliko prethodnih izbora pokrivao operativne poslove u DPS. Vuksanović je u januaru prošle godine, prije nego što je izabran za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, procesuirao ostavku na partijske funkcije. To je tada kazao tadašnji portparol DPS-a Rajko Kovačević. Do tada je bio direktor Uprave carina.

Opozicija je u parlamentarnoj raspravi tvrdila da se, iako je vratio člansku kartu, Vuksanović neće distancirati od stranke. Tada je, primjera radi, za Gorana Danilovića iz DF, Vuksanović je bio “predizborni šef policije”.

On je do prije desetak dana bio čelni čovjek policije, ali je početkom februara, na dan kada je zvanično isticao konkurs za direktora Uprave policije kazao da "iz ličnih razloga" neće predati prijavu za funkciju koju je od decembra 2011. godine obavljao kao vršilac dužnosti. Tada su izvori iz DPS “Vijestima” kazali da je Vuksanoviću sugerisano da ne konkuriše ili mu nije sugerisano da konkuriše.

Prema riječima izvora bliskih Vuksanoviću, njemu, izuzev partijskih poslova, za sada nije ponuđen novi radni angažman i do daljnjeg će biti neraspoređen.

Galerija

Bonus video: