Vuksanović zaboravila akcije, Kolić auto

Kolić Agenciji obrazložio da je prodao automobil, ali da se još vodi na njega, Vuksanovići akcije poklonili sinu koji ne živi sa njima
75 pregleda 3 komentar(a)
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Željka Vuksanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.09.2017. 19:39h

Poslanik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić i gradonačelnica Kolašina Željka Vuksanović prekršili su Zakon o sprečavanju korupcije jer su dostavili nepotpune imovinske kartone, utvrdila je Agencija za sprečavanje korupcije. Agencija je objavila odluke u kojima se navodi da je Vuksanović prilikom prijavljivanja imovine izostavila 10.000 akcija Eurofondu, koje su vlasništvo njenog supruga Novaka Vuksanovića, dok se za Kolića navodi da nije prijavio automobil "Sangyong Rexton" koji je kod Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) registrovan na njegovo ime.

U odluci se navodi da je Kolić Agenciji obrazložio da je prilikom prijave imovine napravio propust zbog nejasnoće i složenosti obrasca kao i činjenice da je javni funkcioner, odnosno poslanik postao 7. novembra prošle godine. Takođe se navodi da je Kolić obavijestio Agenciju da je prodao automobil ali da je prikazan kao njegov jer procedura prenosa vlasništva još nije završena.

Vuksanović je Agenciju usmenim putem obavijestila da je akcije uredno prijavljivala usvakom kartonu od 2006. te da je njen suprug dva vaučera poklonio sinu koji je u to vrijeme bio maloljetan, te da je Novak Vuksanović upisan kao zastupnik njihovog sina.

Bonus video: