Vulgarne i uvredljive riječi u Skupštini: Stanišić nasrtao, Jelić snimao, iz DF-a psovali

Na tapetu Odbora su troje poslanika iz DF-a, koje je procesuirao Pajović (Pozitivna, kao i dvoje iz DPS-a i i potpredsjednik parlamenta Suljo Mustafić (BS)- koje je juče prijavio Front
90 pregleda 12 komentar(a)
Obrad Stanišić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Obrad Stanišić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Ažurirano: 26.07.2016. 19:04h

Skupštinski Odbor za ljudska prava po prvi put će se baviti kršenjem Etičkog kodeksa poslanika i to u četvrtak. Sjednicu bi trebalo da vodi predsjednik Skupštine Darko Pajović, koji je i zakazao jer je nadležna Ljiljana Đurašković (DF) odbila njegovu inicijativu.

Na tapetu Odbora su troje poslanika iz DF-a, koje je procesuirao Pajović (Pozitivna, kao i dvoje iz DPS-a i i potpredsjednik parlamenta Suljo Mustafić (BS)- koje je juče prijavio Front.

Sve to zbog vulgarnih i uvredljivih riječi između poslanika DPS-a i DF-a, koje je snimio Jelić.“Fukaro”, “lažeš kao pas”, “udbašu”, ”sram te bilo”, “J...ti mater”, samo su neke od psovki koje su razmijenili poslanici DPS-a Obrad-Mišo Stanišić , DF-a Branko Radulović, Janko Vučinić i Milan Knežević.

Pajović je prijavio posljednju dvojicu i Veljka Vasiljevića (DF), navodeći da su 4.jula narušili ugled parlamenta.

Šef poslaničkog kluba DF-a Milutin Đukanović juče je objavio da su za kršenje Kodeksa prijavili Jelića jer je “neovlašćeno snimao i dostavio javnosti selektivne snimke s namjerom da diskredituje poslanike DF-a”.

Obrad Stanišić se, smatra DF, ”neprimjereno obraćao i dobacivao njegovim kolegama, a tokom pauze izazvao verbalni konflikt i pozivao na fizički obračun, čime je unizio Skupštinu”.

Sulja Mustafića DF je prijavio se “nije snašao rukovodeći sjednicom, bez razloga je dao pauzu, tvrdeći da su mu neki poslanici DF-a na protestu dovikivali “Suljo Turčine”.

“Time je stvorio pretpostavke za međuvjerske i međunacionalne tenzije i da time dobije političke benefite za BS uoči izbora,” tvrdi DF.

Bonus video: