Vulin: Đukanović ima pravo da se pravi da je rođeni Crnogorac, a mi da ga se sjetimo kao Srbina - Vijesti.me
kazao da "Srbi u Crnoj Gori nisu više sami"

Vulin: Đukanović ima pravo da se pravi da je rođeni Crnogorac, a mi da ga se sjetimo kao Srbina

"Crnogorska vlast ima prava da odluči šta hoće, ali nema pravo da brani Srbiji da brine o Srbima, makar onoliko koliko Albanija brine o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori", poručio je srbijanski ministar odbrane

Vulin
Vulin (Foto: Betaphoto)

Može Milo Đukanović da odluči šta hoće, ali ne može Srbiji da brani da čuva svetinje svog naroda i brani jedinstvenu Srpsku pravoslavnu crkvu, poručio je danas srbijanski ministar odbrane, Aleksandar Vulin.

On je kazao da "Srbi u Crnoj Gori nisu više sami".

Vulin je kazao da je članstvo Crne Gore u NATO odluka crnogorskih vlasti i da se Srbija ni na koji način nije i neće izjašnjavati o toj činjenici i dodao da su odluke Crne Gore njene i da Srbiju ne zanimaju.

"Ne znam zasto (Milo) Đukanović tvrdi da je suprotno nacionalnim interesima Srbije da Crna Gora nije članica NATO pakta, ali znam zašto Đukanović napada politiku devedesetih godina. Može Đukanović da razbije sva ogledala, ali uvijek će u njima naći sliku političara koji je do 1999. učestvovao u svakom dijelu politike koju on naziva politikom devedesetih", izjavio je Vulin, reagujući na intervju Đukanovića agenciji Tanjug.

Đukanović je u intervjuu, između ostalog, rekao da razumije zainteresovanost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za prava građana srpske nacionalnosti i položaj SPC na prostorima drugih država, ali upozorava da se ta politika mora voditi vrlo suptilno i da je još u svježem sjećanju 1990. godina i tadašnji pokušaj da se uređuju prava građana sprske nacionalnosti u, kako on tvrdi, drugim državama u regionu.

Srbijanski ministar odbrane je dodao da "Đukanović ima pravo da se pravi da je rođen kao Crnogorac i evroatlantist, a mi imamo pravo da se sjetimo Mila Đukanovića Srbina, iskrenog saradnika Slobodana Miloševića i dosljednog nastavljača rusofilske tradicije vladara Crne Gore", rekao je Vulin.

"Crnogorska vlast ima prava da odluči šta hoće, ali nema pravo da brani Srbiji da brine o Srbima, makar onoliko koliko Albanija brine o svojim sunarodnicima u Crnoj Gori", poručio je Vulin.

On je upitao i zašto se Đukanović raduje posjeti Tačija ili Haradinaja, ali posjetu Vučića mora da procjenjuje i pravda, navodi se u saopštenju.


Vidi sve komentare