"Za Đukanovića je Crna Gora privatan posjed, opoziciju tretira kao Erdogan"

Lideri DF su upoznali Nitana, kako je saopšteno iz te političke grupacije, "o lažnom državnom udaru, koje je izrežirao Đukanović i njegova kriminalna organizacije, a izveo ga je glavni specijalni tužilac Katnić, član iste kriminalne organizacije
136 pregleda 0 komentar(a)
Ditmar Nitan. Strahinja Bulajić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Predrag Bulatović, Foto: Demokratski front
Ditmar Nitan. Strahinja Bulajić, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Predrag Bulatović, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 01.12.2016. 08:32h

Zabrinut sam zbog eskalacije političke krize u Crnoj Gori i zbog neregularnosti koje su obilježile kampanju i sami izborni dan, rekao je član Predsjedništva njemačkog SDP-a i izvjestioc Bundestaga za Crnu Goru Ditmarom Nitanom, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Članovi Predsjedništva DF, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić, Branko Radulović i Predrag Bulatović, borave u radnoj posjeti Bundestagu.

"Ovdje u Njemačkoj za većinu nas koji intenzivno pratimo razvoj situacije u Jugoustočnoj Evropi, priča o navodnom pokušaju državnog udara doživljava se isključivo kao bajka za malu djecu pred spavanje. Njemačka kao stara demokratija, ne može dozvoliti da se u jednoj zemlji kandidatu za EU i NATO, dešavaju ovakve skandalozne stvari. Nedopustivo je da se demokratska opozicija, u jednoj evropskoj državi, tretira kao državni neprijatelj u najgorem 'erdoganovskom' stilu. Očigledno je da Crnu Goru Đukanović doživljava kao privatni posjed, a opoziciju kao neprijatelja koji to želi da mu otme. Neshvatljivo je da u srcu Evrope postoji država za koju se ne zna, da li ona kontroliše mafiju ili pak mafija kontroliše nju", rekao je, kako je saopšteno iz DF-a, Nitan.

Lideri DF su upoznali Nitana, kako se dodaje, "o lažnom državnom udaru, koje je izrežirao Đukanović i njegova kriminalna organizacije, a izveo ga je glavni specijalni tužilac Katnić, član iste kriminalne organizacije".

"Teatralnim takozvanim državnim udarom, Đukanović i Katnić su onemogućili slobodno izjašnjavanje birača i vjestački smanjili izlaznost za oko 6 odsto, i tako, uz druge već poznate mahinacije, spriječii su očekivanu i izvjesnu pobjedu demokratske opozicije. Mi smo pet dana prije izbora obavijestili javnost i VDT-a o namjerama Đukanovića da organizovanjem lažnog državnog udara, spriječi svim sredstvima pobjedu opozicije, kao i da demonizuje i eliminiše DF i njegovo rukovodstvo", istakli su lideri DF.

Lideri Fronta su se susreli i sa specijalnim izaslanikom Vlade Njemačke u OSCE-u Gernotom Erlerom, kojeg su takođe upoznali sa stanjem "političke kulture u Crnoj Gori".

"Erler je izrazio svoju duboku zabrinutost zbog eskalacije političke krize nastale zbog krajnje sumnjivih dešavanja na sami izborni dan i tzv. državog udara koji izaziva nevjericu. Lideri DF su se sastali i sa rukovodstvom vodećih njemačkih think-thankova koji se bave Jugoistočnom Evropom", saopšteno je iz DF-a.

Bonus video: