Za noćenja poslanika do 38.000 eura godišnje

Kako se navodi u ugovoru, objavljenom na sajtu skupštine, poslanici će na raspolaganju imati noćenje sa doručkom i dnevnim boravkom, besplatnu kablovsku televiziju i parking kao i besplatnim vajerles u sobi
0 komentar(a)
Poslanici, Foto: Boris Pejovic
Poslanici, Foto: Boris Pejovic
Ažurirano: 03.11.2014. 08:08h

Skupština Crne Gore je planirala da naredne godine za noćenja poslanika u hotelu "Siti" potroši najviše 38 hiljada eura.

Prema ugovoru koji je generalni sekretar Skupštine David Davidović krajem oktobra potpisao sa upravom podgoričkog hotela, poslanici koji na sjednice parlamenta dolaze iz drugih djelova Crne Gore, imaće pravo na noćenje i dnevni boravak u hotelu sa četiri zvijezdice po cijeni od 56 eura.

Kako se navodi u ugovoru, objavljenom na sajtu skupštine, poslanici će na raspolaganju imati noćenje sa doručkom i dnevnim boravkom, besplatnu kablovsku televiziju i parking kao i besplatnim vajerles u sobi.

"Izvršilac se obavezuje da će usluge navedene u Ugovoru vršiti sukcesivno u toku godine dana od dana zaključenja ovog ugovora, odnosno do utroška sredstava planiranih za ovu namjenu, za vrijeme trajanja ugovora, a prema pojedinačnim zahtjevima naručioca", navodi se u ugovoru.

Prema skupštinskom pravilniku, poslanici koji dolaze na sjednice iz drugih gradova imaju pravo na plaćen hotelski smještaj i putne troškove. Prema Zakonu o zaradama i drugim nadoknadama javnih funkcionera, poslanici imaju pravo na naknadu za troškove smještaja, korišćenje sopstvenog automobila, rad u radnim tijelima, troškove telefona i druge naknade koje proiziđu u vezi sa vršenjem funkcije. Zakonom je predviđeno da se novac za te nadoknade obezbijedi iz budžeta skupštine.

U izvještaju skupštine za prvu polovinu godine navodi se da je od januara do kraja jula na nadoknadu za stanovanje potrošeno 2.136 eura, od predviđenih 10 hiljada.

Bonus video: