Zamalo tuča u zetskoj skupštini: Kukuličić krenuo da bije Maraša

Gospodin Kukuličić je najemotivnije vezan za pojedine stvari u Zeti i sve što se ne odrađuje prihvata k srcu, objasnio je šef kluba NOVE
526 pregleda 9 komentar(a)
SO Zeta, Foto: Vesko Belojević
SO Zeta, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.06.2012. 18:44h

Verbalno prepucavanje koje zamalo nije prešlo u fizički sukob odbornika Nove Momčila Kukuličića i predsjednika Skupštine Milenka Maraša obilježilo je sjednicu zetskog parlamenta koja je po hitnom postupku zakazana radi razmatranja izvještaja o radu javnih preduzeća, ustanova i društava glavnog grada za prošlu godinu.

Nezadovoljan time što skupština po hitnom postupku razmatra pitanja koja nijesu od vitalnog značaja za Zetu, Kukuličić je prigovorio Marašu da se po hitnom postupku kako je prelagala opozicija sjednica nije zakazivala ni kada je bilo vanredno stanje, te ne vidi razlog zašto bi sada bilo drugačije.

Verbalna rasprava da li je bilo razloga da se sjednica održi po hitnom postupku ili ne je potrajala nekoliko minuta, da bi nakon toga Kukuličić uz opaske Marašu da treba da se stidi i zaćuti, krenuo da se fizički obračuna sa njim što su spriječili odbornici. Nakon pauze koju je dao predsjednik skupštine, šef kluba Nove Miroslav Brajović uputio je izvinjenje prisutnima, konstatujući da incident koji se desio ne odgovara nikome, a ponajmanje njemu kao predsjednik kluba odbornika.

"Molim vas da razumijete, jer nekad emocije pređu u strast. Gospodin Kukuličić je najemotivnije vezan za pojedine stvari u Zeti i sve što se ne odrađuje prihvata k srcu. Ne opravdavam ga za gest koji je učinio, ali vas molim kao ozbiljne ljude da ovo ne primite k srcu", kazao je Brajović.

Izvinjenje za svoje “ishitrene postupke” je kasnije uputio i Kukuličić.

Odbornici su usvojili izvještaj o radu gradskih preduzeća, ustanova i društava, a tokom rasprave najviše interesovanja su pokazali za rad JP “Vodovod I kanalizacije”, “Čistoća” i “Putevi”.

Bonus video: