"Žao mi je da ostaneš bez posla... Radi li ti gdje supruga?

Njihova imena URA nije željela da saopšti, ali je član Koordinacionog odbora Neđeljko Rudović na pres konferenciji rekao da je "riječ o stalnim pokušajima da se naši članovi, aktivisti i podržavaoci primame raznim ponudama ili zaplaše”
64 pregleda 30 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 23.08.2016. 06:01h

"Ovo će trajati samo dva-tri mjeseca. Ti si dobar momak, vidi se da si vrijedan, žao mi je da ostaneš bez posla... Radi li ti gdje supruga?... Možda možemo da pomognemo”.

Sa takvom pričom su aktivisti DPS-a, zaposleni u organima države uprave, pokušali da "obrade" kontrolore Građanskog pokreta URA da napuste pokret i odustanu od onoga što im je bio cilj - otkrivanje zloupotreba državnih resursa.

U pitanju su, prema informacijama “Vijesti”, četiri osobe koje su o "ponudi" obavijestile lidera GP URA Žarka Rakčevića.

Njihova imena URA nije željela da saopšti, ali je član Koordinacionog odbora Neđeljko Rudović na pres konferenciji rekao da je "riječ o stalnim pokušajima da se naši članovi, aktivisti i podržavaoci primame raznim ponudama ili zaplaše”.

"Svjesni smo da će još intenzivnije nastaviti sa time, kao što bi oni morali biti svjesni da neće uspjeti da nas slome,” rekao je on, navodeći da su to “nevidljivi udarci na GP URA” nakon što je DPS prekšio Sporazum o stvaranju slobodnih izbora.

"Ofanziva fronta za odbranu organizovanih kriminalnih grupa krenula je u punom jeku nakon što smo DPS-u i javnosti stavili do znanja da nam ne pada na pamet da ulazimo u bilo kakvu koaliciju sa njima. Naše viđenje da je opstanak DPS-a na vlasti put u dalji sunovrat Crne Gore i da koalicija sa njima ne dolazi u obzir iznijeli smo kada smo se osnovali,” rekao je on.

Rudović kaže da su oni istupanjem iz vlasti “odbili očekivanja da je Sporazum uvod u savezništvo sa grupacijom koja sada drži vlast”.

“Neposredno poslije toga počeli su podli udari po više linija. Vidljive su one čije su udarne pesnice djelovi organizovane DPS hobotnice koje upravljaju Informerom, Pinkom minut-dva, dijelom Statisovih medija, nekim takozvanim analitičarima,”kazao je on.

Njegove navode demantovao je DPS, pozivajući funkcionera GP URA da “svoja saznanja i dokaze o navodnim pokušajima korupcije i zastrašivanja predstavnika pokreta URA dostavi državnom tužilaštvu, kako bi bila utvrđena prava istina”.

“U suprotnom, njegove tvrdnje će ostati na nivou politikanstva i manipulacije, što je osnovna karakteristika pokreta koji predstavlja,” poručili su u saopštenju DPS-a.

Dosadašnji direktor Direktorata za saobraćaj i pomoćnik direktora Poreske uprave Ivan Ašanin i Radivoje Merdović, direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore Rade Milošević, pomoćnik direktora u Upravi carina Mileta Radovanić, član UO EPCG Dejan Mijović, pomoćnik direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilir Hasani podnijeli su ostavke.

Bonus video: