Zaposleni u Vladi osnovali Sindikat

Na Skupštini je prezentovan program rada i usvojena dokumenta za dalje aktivnosti Sindikata
305 pregleda 0 komentar(a)
vlada zgrada, Foto: Boris Pejović
vlada zgrada, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.10.2011. 19:28h

U Podgorici je osnovan Sindikata zaposlenih u Vladi Crne Gore, za čijeg je predsjednika jednoglasno izabran Mustafa Šahmanović.

Kako je saopšteno nakon Osnivačke skupštine, kojoj su prisustvovali predstavnici 14 ministarstava i Generalnog sekretarijata, novoosnovani Sindikat djeluje u okviru Udruženog sindikata državnih institucija, formiranog 25. jula.

„Na Skupštini je prezentovan program rada i usvojena dokumenta za dalje aktivnosti Sindikata, kao i put novog sindikalnog djelovanja u Crnoj Gori. Poseban akcenat stavljen je na pravnu i socijalnu zaštitu zaposlenih u Vladi, kao i solidarnost među zaposlenima“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će Sindikat svoje mjesto u sindikalnom djelovanju, kvalitetnu i ravnopravnu poziciju, kao i konkretno upoznavanje zaposlenih u vezi nove uloge sindikata u Crnoj Gori u svijetlu benefita koje donose evro-atlanske integracije, bazirati na stručnom, profesionalnom i iskrenom dijalogu.

Na taj način će se, vjeruju u Sindikatu, prevazići dosadašnja slaba zainteresovanost i angažman zaposlenih u Vladi kada je u pitanju sindikalno udruživanje.

Skupštini su, kako je saopšteno, prisustvovali i gosti iz više državnih institucija, koji su formirali svoje sindikalne organizacije u okviru Udruženog sindikata državnih institucija, kao i njegov predsjednik Veselin Vujanović.

Bonus video: