Zarubica: Opozicija praktično ne postoji, ali su se u posljednje vrijeme pojavili radikali oličeni u Demokratama

Zadatak nam je da stvorimo uslove da se mladi zapošljavaju što je moguće kroz nove investicije u turizmu, drvopreradi i poljoprivredi, kazao je Zarubica
2653 pregleda 6 komentar(a)
Izborna konferencija DPS na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Izborna konferencija DPS na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 15.06.2019. 15:49h

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Žabljak Milorad Zarubica, na današnjoj izbornoj konferenciji kazao je da na Žabljaku opozicija praktično ne postoji ali da su se u posljednje vrijeme pojavili radikali oličeni u Demokratama.

„Zajedno sa pojedinim nevladinim organizacijama, oni pokušavaju da skrenu pažnju na sebe uličarskim ponašanjem kojim vrijeđaju časne ljude. Glavni zadatak im je da zaustave razvoj naše opštine i Crne Gore. To smo na vrijeme prepoznali i nije im dozvoljeno da unesu razdor u naše redove. Svjedoci smo da protivnici nezavisne Crne Gore svakodnevno pokušavaju da otežaju normalno funkcionisanje naše države. Zato je na nama da im se suprostavimo u takvim namjerama i da ih pošaljemo u istoriju“, kazao je Zarubica.

On je istakao da DPS, zajedno sa Socijaldemokratama u koalicionom vršenju vlasti na Žabljaku sarađuje na visokom nivou što može predstavljati primjer drugim koalicijama.

„Našu partiju sačinjava mladost i iskustvo. Nakon održavanja prethodne izborne konferencije, na kojoj je konstatovano da su ostvareni odlični rezultati, kod svih nas bila je izražena bojazan kako zadržati visok rejting. I sada, nakon četiri godine, možemo sa ponosom reći da smo uspjeli o čemu svjedoče rezultati postignuti na parlamentarnim, predsjedničkim i lokalnim izborima“ kaže Zarubica i naglašava da veliki doprinos vrha partije i prvog čovjeka Mila Đukanovića.

Pomenuo je i doprinos Vlade i dodao da je na Žabljaku dosta investirano čime su stvoreni uslovi za bolji život građana. Pobrojao je izgradnju zaobilaznice, sportske dvorane, rekonstrukciju fudbalskog igrališta, izgradnju terena za male sportove, prečistača otpadnih voda, reciklažnog centra, izgradnju ulica, hotela, trgovinskih objekata, ulaganja u ski infrastrukturu i modernizaciju lokalne putne mreže.

„Zadatak nam je da stvorimo uslove da se mladi zapošljavaju što je moguće kroz nove investicije u turizmu, drvopreradi i poljoprivredi. Na taj način može se spriječiti odliv stanovništva iz naše opštine“, kazao je Zarubica.

Sjednici su prisustvovali savjetnik predsjednika države Milan Roćen, partijski koordinator Milosav Anđelić i predstavnik Socijaldemokrata Spasoje Ostojić.

Tokom radnog dijela sjednice usvojen je izvještaj o radu između dvije sjednice.

Izabran je novi Opštinski odbor partije od 53 člana kojima je prema statutu pridot još 21 po osnovu funkcije.

U novom sazivu dame su zastupljene sa 34 posto, skoro 36 posto je novih članova a više od 22 posto čine mladi.

Bonus video: