Zdravo Berane: Ne rasipajte glasove, sve što vam nude uzmite, to je vaš novac

"DPS-u nije stalo do naših sugrađana i to ni ne kriju. Njihovi odbornici u lokalnom parlamentu nisu dali podršku važnim odlukama kojima smo željeli da poboljšamo socio-ekonomsku situaciju u našim Beranama"
72 pregleda 20 komentar(a)
Zdravo Berane, Foto: Zdravo Berane
Zdravo Berane, Foto: Zdravo Berane
Ažurirano: 01.02.2018. 17:42h

Pozivamo sve naše sugrađane koji se iz bilo kog razloga kolebaju da ne rasipaju svoje glasove, da ne daju glas malim strankama i grupama birača koji su prijavili liste isključivo da nanesu štetu koaliciji Zdravo Berane, jer su i sami svjesni da ne mogu preći cenzus, saopšteno je danas iz koalicije "Zdravo Berane".

"Na taj način indirektno pomažu DPS-u odnosno nanose štetu Zdravim Beranama. Samo glas koji ode koaliciji Zdravo Berane garantuje sigurniju i bolju budućnost naših Berana. Takođe, sve što vam nude, bilo novac, obećanja, doznake ili koncesije uzmite jer je to vaš novac, vaša sredstva, koji su iz vaših džepova njihovim poznatim mahinacijama prethodnih 30 godina bestidno od vas uzimali. Zato uvaženi građani pozivamo vas da 4. februara, bez straha sa vjerom u bolju budućnost našeg grada masovno izađemo na birališta, zaokružimo broj 9 na glasačkom listiću i uveče dostojanstveno proslavimo izvjesnu izbornu pobjedu", saopšteno je iz koalicije Zdravo Berane.

U saopštenju ove koalicije se dodaje da prije svega žele da se najtoplije zahvale stotinama njihovih mladih sugrađana koji danonoćno rade na terenu i koji su u koaliciji Zdravo Berane prepoznali sigurne, pouzdane i poštene ljude koji isključivo rade za dobrobit svog grada i njegovih stanovnika.

"Politički subjekat koji uz sebe ima toliko mladosti, snage, ljepote i energije će pobijediti i mnogo jačeg konkurenta od oronulog i socijalno ugroženog DPS-a. Ovim putem pozivamo i naše starije sugrađane da, kao i do sada, budu uz svoje Zdravo Berane i uz svoju omladinu, te da ne dopustimo DPS-u da kao i naše, uništi živote naše djece, naše budućnosti. DPS-u nije stalo do naših sugrađana i to ni ne kriju. Njihovi odbornici u lokalnom parlamentu nisu dali podršku važnim odlukama kojima smo željeli da poboljšamo socio-ekonomsku situaciju u našim Beranama i poboljšamo uslove života svih stanovnika. Tu prije svega mislimo na Odluke o osnivanju preduzeća Parking servis i Benergo, Odluku o traženju strateškog partnera za izgradnju pogona za preradu voća, time i otvaranju novih radnih mjesta, Odluke o detaljnim urbanističkim planovima, Odluku o dodjeli besplatnih udžbenika za sve naše osnovce, Odluku o preuzimanju zaposlenih iz Petnjice od strane te Opštine i niza drugih", rekli su iz koalicije Zdravo Berane.

Navode i da su poslanici DPS u državnom parlamentu glasali za ukidanje naknada za majke, povećanje PDV-a, povećanje akciza, poskupljenje goriva i struje što je uticalo na povećanje cijena gotovo svih artikala prije samo mjesec dana.

"Zar nije sramno, nije li jadno i bijedno da naših 48.000 evra podijele svojim direktorima, odbornicima, privatnicima i bogatim ljudima, pored toliko sugrađana koji nemaju sredstava za osnovne životne potrebe kao što su ishrana i školovanje svoje djece? Uzeli su novac namijenjen sirotinji i stavili u svoje ionako dobro popunjene džepove. Zar može partija čija su dva direktora krivično pravosnažno osuđena za zloupotrebu službenog položaja a protiv šest su postupci u toku, očekivati da dobije povjerenje građana Opštine koju su opustošili?! Sa druge strane i pored brojnih problema i ogromnog duga koji su nam ostavili koalicija Zdravo Berane je, između ostalih, donijela dvije odluke na koje smo posebno ponosni i to Odluku o jednokratnoj pomoći za svako novorođeno dijete na seoskom području i Odluku o besplatnoj podjeli udžbenika za sve osnovce. Time smo pokazali da brinemo za našu mladost jer narod koji nema omladine nema ni budućnosti", zaključuje se u saopštenju koalicije Zdravo Berane.

Lokalni izbori u Beranama održavaju se u nedjelju 4. februara.

Bonus video: