Zenka: Ekonomski elaborati pokazali opravdanost Opštine Tuzi

Zenka je, tokom radne posjete Opštini Tuzi, u razgovoru sa predsjednikom Nikom Đeljošajem, rekao da će investirati u realizaciju potreba svojih građana u razvoj infrastrukture u naseljena mjesta kao i u razvoj biznisa i ulaganje u poljoprivredu i turizam
648 pregleda 2 komentar(a)
Đeljošaj i Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Đeljošaj i Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 11.09.2019. 18:08h

Svi ekonomski elaborati pokazali su finansijsku održivost Opštine Tuzi i ona će imati dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje i investiraće u realizaciju potreba svojih građana, rekao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka.

On je, tokom radne posjete Opštini Tuzi, u razgovoru sa predsjednikom Nikom Đeljošajem, rekao da će investirati u realizaciju potreba svojih građana u razvoj infrastrukture u naseljena mjesta kao i u razvoj biznisa i ulaganje u poljoprivredu i turizam.

Prema riječima Zenke, nova opština Tuzi ima dovoljno resursa i potencijala da opravda ukazano povjerenje.

"Geografski položaj između Podgorice i Skadra, daje joj perspektivu za razvoj turizma i poljoprivrede. Lokalne samouprave imaju važnu ulogu u implementaciji zakonodavnog i strateškog okvira u oblasti zaštite ljudskih prava i postizanja EU standarda", kazao je Zenka.

Đeljošaj istakao je da će Opština Tuzi zajadno sa Vladom nastaviti saradnju za dobrobit svih građana i rekao da je formiran vići dio organa, da je završen statut i budžet, kao i da je naplata poreza već počela.

"Dogovorena je češća komunikacija kako bi se realizovali drugi projekti u toj Opštini, u kordinaciji Opština Tuzi, Vlada Crne Gore i Ministarstva za ljudska i manjinska prava", kaže se u saopštenju.

Sagovornici su razmijenili mišljenja na teme iz nadležnosti resora zaštite i unapređenja ljudskih prava i sloboda, zaštite od diskriminacije, položaja manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica.

Govorili su i o zastupljenosti žena u politici i javnom životu, podršci ženama u biznisu, borbi protiv nasilja nad ženama, kao i drugim temama gdje lokalna uprava treba aktivno da se uključi sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

Bonus video: