Živković: Stanove dijelila "kriminalna grupa"

“Ovo je posao za specijalnog tužioca. Radilo se o partijskoj podjeli stanova i koruptivnim radnjama“, kazao je Živković koji je poslanik DF u SO Berane
147 pregleda 2 komentar(a)
SO Berane, Foto: Tufik Softić
SO Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 21.10.2015. 14:12h

Skupština opštine Berane usvojila je izvještaj o radu Komisije za preispitivanje zakonitosti raspodjele stanova službenicima i namještenicima, u kojem je konstatovano da ga je neophodno ustupiti specijalnom tužiocu.

Radojica Živković (DF) kazao je da je utisak da je raspodjelom stanova “rukovodila organizovana kriminalna grupa”.

“Ovo je posao za specijalnog tužioca. Radilo se o partijskoj podjeli stanova i koruptivnim radnjama“.

Odbornici DPS nijesu glasali za usvajanje, iako su njihovi predstavnici učestvovali u radu višestranačke komisije i u donošenju skoro svih zaključaka.

“Dobili ste zadatak da ne glasate za izvještaj. Glasate protiv sebe i protiv onoga što ste radili u komisiji“, kazao je Živković (DF).

Konstatovano je da su određena lica u međuvremenu prodala kadrovske stanove , kupljene po povoljnim cijenama. Postavljeno je pitanje na osnovu kojih kriterijuma je bivši predsjednik Opštine Vuka Golubović utvrđivao ko su kadrovi.

“DPS je i čistačice proglašavao za kadrove. Stanove su dobijala lica koja imaju i kuće na tri sprata“, rekao je Dragomir Đukić (SNP).

Golubović, međutim, tvrdi da je sve bilo zakonito.

“Sto dvadeset ljudi je dobilo stanove i neka im je srećno. Mi smo za razliku od aktuelne vlasti pomagali građanima“.

Ivanovićevoj prijećeno, dokazi izneseni u džakovima?

Predsjednica komisije Vida Ivanović saopštila je da joj je prijećeno tokom rada i da će ubuduće prijaviti svako uznemiravanje nje i njene porodice.

“Kako se DPS usuđuje da brani ono što je očigledno nezakonito. Na taj način oni brane interese građevinske mafije“.

Ivanovićeva tvrdi da nije bilo dokumentacije i da se komisija “snalazila na razne načine”.

“Ipak smo uspjeli, sve je potkrijepljeno činjenicama”.

Danijela Marković (SNP) tvrdi da dokumentacije nije bilo, jer je, u vrijeme smjene lokalne vlasti, iznesena “u džakovima“.

“Ono što zabrinjava je to da je komisija naišla na zatvorena vrata u svim državnim institucijama kod kojih su pokušavali da dođu. Očigledno je da se radi o organizovanoj opstrukciji“.

Stanovi su podijeljeni tokom 2011. godine. Skupština je juče kasno popodne nastavila rad raspravom o zaduženju Opštine Berane za reprogramiranje dugova i isplate zaostalih zarada radnicima lokalne uprave.

Bonus video: