"Župa u srcu": Župi je dosta dijeljenja i prebrojavanja

“Umjesto toga pozivamo ih da se okrenu suštini, jer je broj stanovnika u Župi u konstantnom opadanju, a infrastruktura u još gorem stanju", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjedNIK NVO “Župa u srcu” Jovo Radulović
50 pregleda 3 komentar(a)
Župa, Foto: Svetlana Mandić
Župa, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 28.01.2017. 16:22h

NVO “Župa u srcu” pozvala je sve političke partije da uoči predstojećih lokalnih izbora u Nikšiću prestanu sa nadgornjavanjima oko Župe, Župljana i prebrajanja koliko je ko uradio i kakav je ko.

“Umjesto toga pozivamo ih da se okrenu suštini, jer je broj stanovnika u Župi u konstantnom opadanju, a infrastruktura u još gorem stanju. Shvatamo značaj parlamentarizma naročito u slučaju daljeg sprovođenja Studije teritorijalne promjene i povraćaja statusa Opštine Župa stoga pozivamo sve političke partije da shvate značaj Studije za dalji razvoj Župe i da joj se u toj mjeri okrenu problem”, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjedNIK NVO “Župa u srcu” Jovo Radulović.

On poručuje političkim partijama da moraju shvatiti da je došla nova realnost koja se ogleda u povraćaju statusa Opštine Župa.

“Iz tog razloga iz naše organizacije šaljemo snažnu poruku da u nama imaju saveznika sve one partije koje planiraju da podrže ovaj proces koji je sada nezaustavljiv. Župi je zaista poslije nekoliko decenija zaista dosta dijeljenja i prebrojavanja, a na partijama je da daju svoj doprinos. Zarad Župe, jer će i njihov rezultat onda sigurno biti bolji”, poručio je Radulović uz napomenu da su već počeli sastanke sa predstavnicima političkih partija kako bi sagledali sve stavove po tom, kako je kazao, najbitnijem pitanju Župe, koji će omogućiti rešavanje svih brojnih problema.

Bonus video: