Zvanična Moskva: Katnić se pridružio takmičenju u najapsurdnijoj optužbi koja je ikad upućena Rusiji

"Ovakav postupak glavnog specijalnog tužioca samo pokazuje tužno stanje u kome se nalazi crnogorsko sudstvo", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova
106 pregleda 28 komentar(a)
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Foto: Shutterstock.com
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.10.2018. 10:29h

Moskva snažno odbacuje pokušaje da se Rusija optuži za učestvovanje u pokušaju državnog udara 2016. u Podgorici, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

U saopštenju, koje prenosi agencija Tass, navodi se da su komentari koji su se čuli od glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića, "apsurdni i bez osnova".

"Očigledno, crnogorski glavni specijalni tužilac je odlučio da se pridruži takmičenju u najapsurdnijoj optužbi koja je ikad upućena prema Rusiji. Dvije godine, ovaj tužilac aktivno traga za "nepobitnim dokazima" takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici 2016. godine u kome su navodno učestvovali agenti GRU", navedeno je u saopštenju.

"Kako smo više puta kazali, ruska strana snažno dobacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim imaginarnim pokušajima da se izvrši nelegalan čin i vjerujemo da su optužbe apsurne i bez osnova".

Na suđenju za pokušaj državnog udara, odbrana je nedavno predstavila odgovor ruskog ministarstva spoljnih poslova o boravku Saše Sinđelića u Moskvi.

Katnić je tada iskazao sumnju u porijeklo dokumenta i zatražio da dokument bude podvrgnut hemijskoj analizi jer, kako je kazao, potiče od ruske obavještajne agencije GRU i postoji opasnost da se otruju oni koji dođu u kontakt sa dokumentom.

"Ovakav postupak glavnog specijalnog tužioca samo pokazuje tužno stanje u kome se nalazi crnogorsko sudstvo", saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Bonus video: