ZZZCG: Pokazalo se da nas je MANS neosnovano optuživao

Montenegro Airlines nije izvršio povredu odredbe člana 21 Zakona o finansiranju političkih partija, zaključila je Državna izborna komisija Crne Gore
106 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2014. 20:32h

Državna izborna komisija (DIK) je, razmatrajući prijave Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), odlučila da Zavod za zapošljavanje Crne Gore nije prekršio Zakon o finsiranju političkih partija, saopšteno je iz Zavoda.

"Povodom neosnovanih optužbi MANS-a, izjasnio se DIK i donio odluke za svih 26 prijava koje su iz te nevladine organizacije podnijeli protiv Zavoda, u kojima konstatuje da Zavod nije izvršio povredu odredbi člana 21 Zakona o finansiranju političkijh partija“, kaže se u saopštenju.

Iz Zavoda su poručili da sve poslove iz domena oglašavanja slobodnih radnih mjesta, kao i sve druge, rade isključivo poštujući sve propisane zakonske procedure.

Ni Montenegro Airlines nije prekršio zakon

Montenegro Airlines nije izvršio povredu odredbe člana 21 Zakona o finansiranju političkih partija, zaključila je Državna izborna komisija Crne Gore.

"U odluci koja je objavljena i na sajtu Državne izborne komisije, utvrđeno je da je javni konkurs za zapošljavanje 10 lica na određeno vrijeme koji je objavljen 22. marta ove godine, objavljen prije donošenja odluke predsjednika Crne Gore o raspisivanju izbora za izbor odbornika u skupštinama 12 opština u Crnoj Gori", kaže se u saopštenju Montenegro airlinesa.

Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS podnijela je Državnoj izbornoj komisiji zahtjev za pokretanje postupka zbog povrede odredaba Zakona o finansiranju političkih partija, u kojem se navodi da je Montenegro Airlines oglašavajući potrebu za zapošljavanje više lica na određeno vrijeme prekršio odredbe pomenutog Zakona.

"Još jednom podsjećamo svu crnogorsku javnost da Montenegro Airlines posluje u skladu sa svim zakonima svoje matične države, kao i svih država ka kojima saobraća u skladu sa EU regulativom, što potvrđuje i ova odluka", dodaje se u saopštenju Montenegro Airlinesa.

Bonus video: