Poništene odluke Sindikata pomorstva

Statutarna komisija SSCG izbore u ovom granskom sindikatu proglasila nelegitimnim i zatražila održavanje novih
93 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 16.11.2018. 18:57h

Statutarna komisija Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG) usvojila je žalbe sindikalnih organizacija Luke Bar i Port of Adria i poništila izbore i sve odluke koje je donijela, kako je utvrđeno, nelegitimna skupština Samostalnog sindikata u pomorskom brodarstvu i transport 1. oktobra ove godine u Podgorici.

“Poništavaju se izbori na izbornoj skupštini Samostalnog sindikata radnika u pomorskom i brodarskom transport CG održani 1. oktobra 2018, zbog sprovedenih izbora suprotno odredbama Statuta SSCG i Statuta granskog sindikata i nelegitimnosti organa tog Sindikata, kojima je istekao mandate 11. juna 2017, kao i sve odluke donesene na njoj”, ističe se u odluci.

Postupak ponovnih izbora u ovom sindikatu, kako je navedeno u odluci, neophodno je sprovesti od sindikalnih organizacija, članica ovog granskog sindikata i održati ih shodno odredbama Statuta SSCG i Statuta granskog sindikata.

Nelegitimna skupština je za predsjednika Granskog sindikata izabrala Mitra Mišeljića, lučkog pilota iz Bara.

Sindikat Luke Bar doveo je u pitanje i kako je potrošeno više od 200.000 eura novca ovog granskog sindikata.

Granski sindikat pomorstva je član Međunarodnog sindikata radnika u transport (ITF). Nejasno je da li je ITF uopšte obaviješten da je Glavni odbor Granskog sindikata pomorstva nezakonito produžio sam sebi mandat. Takođe je nejasno da li je ITF obaviješten da na završnim računima nije prikazano stanje na deviznom računu i ko je nalogodavac, odgovoran za devizni račun ove sindikalne organizacije.

Bonus video: