PPF grupe predstavila Markoviću strateške ciljeve

"Drago nam je da razmišljate o širenju biznisa u Crnoj Gori. U tome Vladu nemate kao adresu, nego kao partnera", rekao je Marković
71 pregleda 0 komentar(a)
PPF Grupa Duško Marković, Foto: Gov.me
PPF Grupa Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.10.2018. 11:26h

PPF grupa, koja je nedavno kupila Telenor u Crnoj Gori i u više država regiona, planira dalje unaprijeđenje segmenta telekomunikacija sa ciljem daljeg širenja spektra usluga i rasta prihoda, saopštili su njeni predstavnici na sastanku sa premijerom Duškom Markovićem.

Marković je kazao da je zadovoljan prisustvom renomirane grupe na crnogorskom tržištu i dodao da je Vlada spremna za saradnju u širenju poslovanja na ostale oblasti od obostranog interesa.

"Drago nam je da razmišljate o širenju biznisa u Crnoj Gori. U tome Vladu nemate kao adresu, nego kao partnera", poručio je Marković.

On se, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose s javnošću, sastao sa direktorom telekomunikacija u PPF grupi Ladislavom Bartonjičekom i predsjednikom Odbora direktora i izvršnom direktoricom Telenora, Mike Michelom i Sandrom Štajner.

Marković je sagovornike upoznao sa rezultatima i prioritetima ekonomske politike, kao i sa strateškim planovima navodeći da Crna Gora predstavlja povoljan investicioni ambijent koji podrazumijeva konkuretnu poresku politiku.

On je rekao da je Crna Gora prošlogodišnjim ulaskom u NATO postala još sigurnija za strana ulaganja, kao i da Vlada unaprijeđuje uslove za ubrzani razvoj nudeći investitorima povlastice za širenje poslovanja.

Predstavnici PPF grupe su Markoviću predstavili strateške ciljeve grupe koja posluje širom Evrope i Azije, zapošljava više od 150 hiljada ljudi i koja je u prošloj godini prihodovala više od šest milijardi eura.

"Zajednički je ocijenjeno da Crna Gora i PPF grupa vide mogućnosti za konkretnu saradnju posebno u daljem procesu digitalizacije i jačanja digitalne ekonomije u državi, kao i u oblastima opremanja putne infrastrukture elektronskim sredstvima i modernizacije željezničkih prevoznih sredstava", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: