Protest građana u znak podrške zaposlenima u Bolnici Meljine

Olivera Doklestić, direktorica JP Vodovod i kanalizacija, ističe da Bolnica stara više od 110 godina mora da ostane u Meljinama, jer pitanje zdravlja nikada ne smije da bude upitno
354 pregleda 4 komentar(a)
Bolnica Meljine protest, Foto: Slavica Kosić
Bolnica Meljine protest, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.07.2018. 18:50h

Skupom ispred glavne kapije Opšte Bolnice Meljine i petnaestominutnom blokadom saobraćajnice, građani okupljeni oko fejsbuk stranice “Spasimo Bolnicu”, večeras su podržali zaposlene u toj zdravstvenoj ustanovi u njihovom zahtjevu da se Bolnica stavi pod okrilje javnog zdravstva Crne Gore.

Podsjećamo da svakodnevnim polusatnim štrajkom upozorenja, zaposleni skreću pažnju odgovornih i javnosti na njihov težak položaj i na njihov zahtjev da se Bolnica Meljine, čiji je vlasnik konzorcijum na čelu sa Atlas grupom, uključi u sistem javnog zdravstva Crne Gore. Traže prijem kod predsjednika Vlade Duška Markovića I hitnu intervenciju, Vlade i resornih ministarstava, ali do danas nikakav odgovor nisu dobili.

Vlada Crne Gore prije godinu i po je pokrenula sudski spor za raskid ugovora sa Atlas grupom koja je vlasnik Bolnice, nakon inicijative Skupštine Opštine Herceg Novi, jer su od ugovorom predviđenih 119 miliona, u Bolnicu uložili samo tri miliona eura. Zaposleni nisu primili četiri plate, a doprinosi im nisu uplaćeni preko dvije godine. Kadar se osipa.

“Nadam se da ćemo biti složni da prevaziđemo sve druge podjele i da radimo u zajedničkom interesu, kako ne bismo dozvolili da ostanemo bez Bonice”, kazala je ispred organizatora Dara Vukadinović i pozvala prisutne da se pridruže protestu podrške penzionera koji organizuju skup u subotu u Parku Hotela Boka.

“Zadovoljni smo podrškom građana”, kaže predsjednica sindikalne organizace Bolnice Meljine, Slavica Drobnjak. “Možemo da vam pružimo stručnu i kvalitetnu zdravstvenu podršku, ali tražimo da i vi nas podržite u našoj borbi za opstanak naše ustanove", poručila je Drobnjak zahvaljujući se prisutnim građanima.

Vojin Miljanić, bivši predsjednik sindikata Vektra Boka, ističe da Bolnica treba svim Hercegnovljanima i da je došao da podrži zaposlene u toj ustanovi.

Olivera Doklestić, direktorica JP Vodovod i kanalizacija, ističe da Bolnica stara više od 110 godina mora da ostane u Meljinama, jer pitanje zdravlja nikada ne smije da bude upitno.

“Dajemo podršku kolektivu Bolnice na različite načine. Naša ekipa pregledala je sve njihove instalacije i uradila neke popravke. Takođe smo im pomogli materijalno, kada je početkom juna pijavica napravila ogromnu štetu njihovim objektima i dijelu opreme, istakla je Doklestić i navela da radnici tog javnog preduzeća koriste medicinske usluge ove ustanove.

Spasoje Krivokapić, porijeklom iz Herceg Novog, došao je da podrži skup ispred Udruženja Dijaspora DU Monternegro NEU.CH –Cirih.

Motiv je, što se mnogi građani vraćaju u Herceg Novi i postavlja se pitanje gdje će se liječiti, ako ne bude funkcionisala Bolnica u Meljinama.

Galerija

Bonus video: